Οργή κατά Μητσοτάκη για την «εθνική μειοδοσία» στη Δυτική Θράκη – «Ουδέποτε συζήτησε» το θέμα, απάντησε με… διαρροές η Κυβέρνηση!

Ζητούνται απαντήσεις και βουλευτές με «εθνική αξιοπρέπεια» - Ανεπίτρεπτο να απαντά η Κυβέρνηση με διαρροές σε επίσημη δήλωση του Ερντογάν που έγινε μπροστά στην κάμερα

Must Read

Όπως έχει «καθιερωθεί» την περίοδο της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα σοβαρά θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά δεν τα μαθαίνουμε από την ελληνική πλευρά, αλλά αποκαλύπτονται πρόθυμα από την τουρκική πλευρά, «γαρνιρισμένα» και με την απαραίτητη δόση προπαγάνδας.

Ωστόσο, οι ειδήσεις που βγαίνουν, είναι πολλές φορές συνταρακτικές καθώς η Τουρκία κάνει επίσημες δηλώσεις, ενώ η Ελλάδα ενημερώνει, ή απαντά (όταν το κάνει κι αυτό δηλαδή) με… διαρροές από κυβερνητικές ή διπλωματικές «πηγές».

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της Δυτικής Θράκης, η οποία όπως φαίνεται όχι μόνο ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, αλλά ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι έθεσε το θέμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαπιστώνοντας, όπως είπε, πως «υπάρχει πρόθεση να ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα»!

Όλοι καταλαβαίνουν φυσικά τι εννοεί ο Ερντογάν με το να «ξεπεραστούν». Το εξήγησε ξεκάθαρα άλλωστε χθες το βράδυ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ μιλώντας για «υποχωρήσεις» στα ελληνοτουρκικά!



Απαράδεκτη ελληνική απάντηση με… διαρροές

Μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν και τη φωτιά που άναψε στα μπατζάκια των κυβερνητικών, η ελληνική αντίδραση είναι ανεπίτρεπτη.

Αντί να βγει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ή έστω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαψεύσει (ή να επιβεβαιώσει…) τα όσα είπε επισήμως στην κάμερα ο Τούρκος Πρόεδρος, το Μαξίμου προχώρησε σε διαρροές μέσω διπλωματικών πηγών!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι πηγές αυτές υποστήριξαν ότι «στη συζήτηση που έλαβε χώρα μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, οι δύο πλευρές έθεσαν διάφορα θέματα. Μεταξύ αυτών, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε και το ζήτημα των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο».

Σε σχέση τώρα με το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που διαχρονικά θέτει η τουρκική πλευρά, υπογραμμίζουν με μια δόση ειρωνείας για τις αντιδράσεις, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός ουδέποτε συζήτησε ή αποδέχτηκε συζήτηση για θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες και κυριαρχικά θέματα της χώρας. Ας μην ανησυχεί, συνεπώς, η αξιωματική αντιπολίτευση. Η εξωτερική πολιτική βρίσκεται σε ασφαλή χέρια».

Ζητούνται απαντήσεις και βουλευτές με «εθνική αξιοπρέπεια»

Όπως σημείωσε πολύ εύστοχα ο «Κύριος Μάξιμος», ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ενώ προεκλογικά κατήγγειλε το τουρκικό προξενείο για παρεμβάσεις στη Θράκη, δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για να το κλείσει και να απελάσει τον πρόξενο. Γιατί δεν ήταν αυτός ο στόχος του, αλλά ήθελε να βοηθήσει τον φίλο του τον Ερντογάν να προωθήσει τις επιδιώξεις του, διότι έτσι και μόνον έτσι επιτυγχάνεται η ειρήνη: Αγία Σοφία, τουρκολιβυκό μνημόνιο, Turkaegean, αποστρατιωτικοποίηση νησιών, Βαρώσια, 6 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, μειονότητα Θράκης. Ταΐζεις τον εχθρό, μέχρι να σκάσει»…

Τις επικίνδυνες ακροβασίες του Πρωθυπουργού στηλίτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα με ανακοίνωσή του, ζητώντας απαντήσεις από την Κυβέρνηση και σχολιάζοντας πως «εάν οι δηλώσεις Ερντογάν ισχύουν, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνη είναι η πατριδοκαπηλία του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα».

Η Ελληνική Λύση και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Βελόπουλος, έκαναν λόγο για «εθνική μειοδοσία» και σχολίασαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ανάβει φωτιά και στη Θράκη» και κάλεσαν τους βουλευτές της ΝΔ που διαθέτουν «εθνική αξιοπρέπεια» να αποτρέψουν «με κάθε τρόπο τη διαφαινόμενη προδοσία».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει:

«Ο αιμοσταγής δικτάτορας Ερντογάν, Ισχυρίστηκε με δημόσιο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, ότι έχει συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την «τακτοποίηση» των θεμάτων που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης! Παρέθεσε μάλιστα και «οδικό χάρτη» για να υλοποιηθούν τα «συμφωνηθέντα». Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν βγει άμεσα με δημόσια δήλωση του να διαψεύσει τους ισχυρισμούς Ερντογάν, είναι σα να ομολογεί εθνική μειοδοσία εις βάρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται αποκλειστικά από Έλληνες πολίτες και δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με οποιονδήποτε «αλλοδαπό». Η Ελληνική Λύση καλεί για άλλη μια φορά όσους βουλευτές της ΝΔ διαθέτουν Εθνική Αξιοπρέπεια, να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τη διαφαινόμενη προδοσία».

Ο κ.Βελόπουλος στο Twitter έγραψε το εξής, συνοδεία του βίντεο με τις δηλώσεις του Ερντογάν για τη Δυτική Θράκη:

«Ο πρωθυπουργός ανάβει φωτιά και στη Θράκη! Έρχεται και η συμφωνία για τη μουσουλμανική κοινότητα Θράκης λέει ο Ερντογάν, παραβιάζοντας ωμα την συνθήκη της Λωζάνης. Για το τουρκικό προξενείο και το ξήλωμα του θα είναι η απάντηση της Ελληνικής κυβέρνησης;»

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This