Πίσω από την ΕΔΕ ο Δένδιας κρύβει τις ευθύνες τους!

Ζητάει, κατόπιν εορτής, έλεγχο πυρασφάλειας σε όλες τις μονάδες - «Αποδιοπομπαίος τράγος» ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης

Must Read

Η χώρα έγινε διεθνώς ρεζίλι και οι Ενοπλες Δυνάμεις εξευτελίστηκαν με τρόπο πρωτοφανή. Οι εικόνες από την 111 Πτέρυγα Μάχης με τις εκρήξεις πυρομαχικών, την εκκένωση του στρατοπέδου, την άτακτη απομάκρυνση των πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων δεν μπορούν να σβήσουν με την παραίτηση του διοικητή της.

Οι ντροπιαστικές αυτές καταστάσεις που πλήττουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και εξευτελίζουν τα στελέχη του Στρατεύματος δεν μπορούν να τελειώσουν με μια αυτονόητη παραίτηση. Οι ευθύνες γι’ αυτό το πρωτοφανές κάζο, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στη Μεταπολίτευση, αγγίζουν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, τον αρχηγό του Στρατεύματος και όλη την ανώτατη γραφειοκρατία του Πενταγώνου, που έβλεπε αμέτοχη ένα στρατόπεδο να τυλίγεται στις φλόγες.

Το παιχνίδι εξουσίας που λαμβάνει χώρα αυτές τις ώρες στο ΓΕΕΘΑ και η αναζήτηση του εύκολου θύματος, που θα φορτωθεί το βάρος για αυτή την αδιανόητη κατάσταση μεταξύ του Μαξίμου, του υπουργείου και του Γενικού Επιτελείου λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο. Για την ακρίβεια του είναι αδιάφορο, αν όχι εξευτελιστικό.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, τιμώντας το πολιτικό κεφάλαιο που έχει, θα έπρεπε με ξεκάθαρες κουβέντες να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και όχι να κρύβεται πίσω από γενικολογίες και ΕΔΕ. Είτε είναι έναν μήνα στο υπουργείο είτε δέκα, θα έπρεπε να έχει προφυλάξει το στρατόπεδο από μια τέτοια καταστροφή και μια τέτοια εξευτελιστική κατάσταση. Δεν το έκανε και έχει την πολιτική ευθύνη. Δεν μπορεί να ζητάει κατόπιν εορτής να ελεγχθεί η πυρασφάλεια σε όλες τις μονάδες. Μέχρι τώρα τι έκανε;

Ο λαλίστατος αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα έπρεπε επίσης να έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη, να έχει εξηγήσει τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή και μετά να δηλώσει την παραίτησή του. Πάει άλλωστε πολύς καιρός που ο ίδιος λειτουργεί με τρόπο αμφιλεγόμενο για το κύρος του Στρατού.

Στο ίδιο πλαίσιο μπαίνει ασφαλώς και ο αρχηγός της Αεροπορίας, ο οποίος επίσης οφείλει εξηγήσεις και να αναλάβει το βάρος που του αναλογεί. Ο εξευτελισμός των Ενόπλων Δυνάμεων που προκλήθηκε με τρόπο πρωτοφανή για τα δεδομένα της σύγχρονης Ιστορίας δεν μπορεί να κλείσει με μια παραίτηση του διοικητή της Πτέρυγας Μάχης.

Η διαφύλαξη του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό είναι μέλημα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Και όταν σε αυτό αποτυγχάνει, τότε ο δρόμος είναι ένας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος προσπάθησε χθες να πείσει τον ελληνικό λαό πως η φωτιά σε ένα στρατόπεδο είναι πράγμα σύνηθες, το οποίο η κυβέρνηση κατάφερε να ελέγξει.

Αστείες δικαιολογίες Τουρνά για την ταχύτητα της φωτιάς

Ρεσιτάλ απόσεισης ευθυνών έδωσε ο Ευάγγελος Τουρνάς, λέγοντας με τον πλέον σαφή τρόπο πως για τις φωτιές φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης!

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως στην Νέα Αγχίαλο «είχαμε 15 φωτιές σε σύντομο χρονικό διάστημα», προβάλλοντας ως δικαιολογία το γεγονός ότι, όπως είπε, «η φωτιά έτρεχε με 6 χλμ την ώρα»!

Ο ίδιος επικαλέστηκε για πολλοστή φορά την κλιματική κρίση και το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, σχολιάζοντας πως «σε όλες τις χώρες της Μεσογείου αντιμετωπίζουν πυρκαγιές. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα από τη μια στιγμή στην άλλη, χρειάζεται χρόνος», ωσάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανέλαβε μόλις τη διακυβέρνηση της χώρας και να μην έχει κλείσει ήδη τέσσερα χρόνια, οδεύοντας στον πέμπτο.

Για να δικαιολογήσει την κρατική ανεπάρκεια, υποστήριξε πως ο αντίπαλος, δηλαδή η κλιματική αλλαγή, «διαθέτει δυσθεώρητη ισχύ». Μάλιστα, υποστήριξε πως ο εναέριος στόλος μας είναι «τεράστιος» και συγκρίσιμος με άλλες χώρες, όπως η Ιταλία.

Ιδίως για τη Ρόδο, υποστήριξε ότι τα πέντε αεροσκάφη που βρίσκονται εκεί μόνιμα είναι αρκετά. Οσον αφορά την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στο νησί, ο Ευάγγελος Τουρνάς ανέφερε ότι επιχειρούν αυτή τη στιγμή 266 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρα τμήματα, 55 οχήματα και 25 εναέρια μέσα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This