Μεγαλύτερο σκάνδαλο από τα χρέη η ομερτά

Η κυβέρνηση σιωπά, τα περισσότερα ΜΜΕ σιωπούν, τα χρέη αυξάνονται, οι υπαίτιοι παραμένουν στο απυρόβλητο - Ποιος την πληρώνει; Όπως πάντα, ο λαός

Must Read

Σε διαρκές και βαθύ σκάνδαλο έχει εξελιχθεί το θέμα με τα χρέη των κομμάτων -και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-, αλλά χειρότερο και από το ίδιο το σκάνδαλο είναι η ομερτά που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό.

Μόλις τη Δευτέρα, στη λήξη της προθεσμίας, τα δύο κόμματα εξουσίας δημοσίευσαν τους ισολογισμούς τους για το 2022. Και αυτό όμως έγινε με σκοπιμότητα. Όχι τόσο για να μην το πάρει χαμπάρι σχεδόν κανείς λόγω Αυγούστου, αλλά επειδή προηγήθηκαν οι εκλογές.

Ενώ λοιπόν όφειλαν να έχουν δημοσιεύσει τα στοιχεία από τις 31 Μαΐου, με ειδική ρύθμιση έδωσαν δίμηνη παράταση. Πώς, αλήθεια, θα πήγαιναν στις κάλπες διακηρύσσοντας ότι θα σώσουν πάλι τον τόπο και θα νοικοκυρέψουν τα οικονομικά μας αυτοί οι οποίοι έχουν φτάσει να χρωστάνε κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ;

Εκτός από κοινοί μπαταχτσήδες, όμως, συλλαμβάνονται και ψευδόμενοι. Ασύστολα και κατά συρροήν. Ουκ ολίγες φορές τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως επικεφαλής των κομμάτων τους, έχουν διαβεβαιώσει, αφενός, ότι έχουν ρυθμίσει τα χρέη αυτά και, αφετέρου, ότι, καταβάλλοντας της απαιτούμενες δόσεις, μειώνονται.

Εκ του αποτελέσματος ωστόσο προκύπτει το εντελώς αντίθετο. Το χρέος της Νέας Δημοκρατίας από χρόνο σε χρόνο αυξάνεται κατά μερικές δεκάδες εκατομμύρια, όπως το ίδιο συμβαίνει και με του ΠΑΣΟΚ...

Την ώρα που το νέο τσουνάμι πλειστηριασμών και εξώσεων -ακόμα και για πρώτες κατοικίες- αναμένεται από τις αρχές του φθινοπώρου, τα κόμματα που κατά κύριο λόγο ψήφισαν και εφάρμοσαν αυτή τη μνημονιακή μέγγενη απαιτούν και αξιώνουν να παραμένουν σε ιδιαίτερο και προνομιακό καθεστώς. Όχι μόνο να μην καταβάλλουν τις -δυσθεώρητες πια- υποχρεώσεις τους, όχι μόνο να μην κατάσχονται όποια περιουσιακά στοιχεία τους και να μη γίνεται έξωση στις κομματικές γραφειοκρατίες και τις ηγεσίες τους, αλλά και να προστατεύονται ποινικά και νομικά!

Στο πλαίσιο της ίδιας ομερτά επιχειρείται άλλωστε να ξεχαστεί εντελώς και η δήλωση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, στις προγραμματικές δηλώσεις, ως προς την ανάγκη κατάργησης του ακαταδίωκτου για τα τραπεζικά στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Έκτοτε ο κ. υπουργός σιωπά, η κυβέρνηση σιωπά, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης σιωπούν, αλλά τα χρέη αυξάνονται, οι υπαίτιοι παραμένουν στο απυρόβλητο και όλοι εμείς -που στο μεταξύ τους έχουμε (ξανα)ψηφίσει- πληρώνουμε τα δανεικά και αγύριστά τους…

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This