Σταϊκούρας: Αναζητούμε πόρους για να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα που βγήκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πρόκειται για «κάποια έργα, τα οποία ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που θέτει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Must Read

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας ότι η κυβέρνηση αρχικά απένταξε αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τώρα ψάχνει να βρει χρήματα για τα υλοποιήσει. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι «τα αντιπλημμυρικά έργα μεγάλης, στρατηγικής σημασίας είναι ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών» και «όλα τα άλλα έργα ανήκουν στις περιφέρειες».

«Πράγματι απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προκειμένου να υλοποιηθούν, όχι να μην υλοποιηθούν. Κάποια έργα τα οποία ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που θέτει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως «η διαδικασία των απαλλοτριώσεων αναμένεται να διαρκέσει από 16 έως 28 μήνες. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση το τελευταίο τρίμηνο του 2024 και χρειάζονται 30 έως 36 μήνες για να κατασκευαστούν. Άρα, δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, ούτε το έργο θα γινόταν, θα χάναμε και τους πόρους».

Ο υπουργός δεν εξήγησε γιατί εντάχθηκαν, αφού δεν θα προλάβαιναν να γίνουν. Αποκάλυψε, όμως, ότι ουδείς γνωρίζει σήμερα που θα μπουν τα αντιπλημμυρικά που βγήκαν! «Αυτή τη στιγμή αναζητούμε και θα βρούμε πόρους για να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα, γιατί, πολύ απλά, για αυτά τα έργα υπάρχουν οι μελέτες. Αφού υπάρχουν οι μελέτες, είναι ώριμα τα έργα να προχωρήσουν, αλλά χρονικά δεν έβγαιναν μέχρι το 2025, προκειμένου να υλοποιηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε πως σήμερα

  • βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες ύψους 28,9 εκατομμυρίων ευρώ για 11 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα.
  • υλοποιούνται 10 αντιπλημμυρικά συνολικού ύψους 344 εκατομμυρίων ευρώ στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.
  • υπό ανάθεση βρίσκονται4 έργα ύψους 197 εκατομμυρίων ευρώ
  • υπό ανάθεση μέσω ΣΔΙΤ είναι δύο έργα ύψους 497 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν και 49 αρδευτικά έργα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 642 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις ωρίμανσης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This