ΣΥΡΙΖΑ ώρα μηδέν: Πέφτουν τα ντόμινο – Ποιος θα μείνει «όρθιος» στο φινάλε;

Δραματικές εξελίξεις και τελεσίγραφα, λίγες ώρες πριν «σφραγιστεί» η διάσπαση στην Κεντρική Επιτροπή – Για… έμμεσο πραξικόπημα κατηγόρησε τον Κασσελάκη ο «φευγάτος» Μπαλαούρας

Must Read

Η κλεψύδρα αδειάζει στην Κουμουνδούρου, τα ντόμινο πέφτουν το ένα μετά το άλλο, τα μαχαίρια έχουν ακονιστεί όσο δεν πάει και βάσει των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η Κεντρική Επιτροπή του σαββατοκύριακου θα αποτελέσει το «σημείο μηδέν» για το κόμμα από δω και πέρα.

Όλα συγκλίνουν, για να μην πούμε τέμνονται, στο ότι αυτή η ΚΕ θα είναι η αρχή του τέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη υπάρχουν ηχηρές αποχωρήσεις αρκετών στελεχών (Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης το ανακοίνωσαν την Παρασκευή), οι οποίες μάλιστα θα πολλαπλασιαστούν τη στιγμή που θα ανακοινώσει κι επίσημα η ομάδα της «Ομπρέλας» το αντίο της, σε μια ειλημμένη απόφαση η οποία απλώς χρειάζεται επικύρωση.

Οι επιθέσεις, τα «καρφώματα» και οι βολές δεν σταματούν, με βασικό στόχο, όπως έχει διαφανεί όλο αυτό το διάστημα, τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Η αντίδρασή του ήταν η εισήγηση για διαγραφές, αλλά και για δημοψήφισμα σχετικά με αυτές, αλλά και το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ακόμα και αν τεθεί θέμα με πρόταση μομφής εναντίον του.

.
.

 

Τελεσίγραφο

Κάτι που προκάλεσε εκ νέου κινητικότητα στις τάξεις των στελεχών του κόμματος, τα οποία μετείχαν ανά ομάδες ανάλογα με τις «προτιμήσεις» τους, σε σωρεία συσκέψεων για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και την αντίδρασή τους.

Ακόμα και στελέχη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη (όπως για παράδειγμα οι Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης) υποδέχθηκαν αρνητικά την πρόθεσή του για διαγραφές και δημοψήφισμα, καθώς δεν θεωρούν ότι είναι μια κίνηση που βοηθά, ενώ ζήτησαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω την πρότασή του.

Σύσκεψη έκανε και η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου, η λεγόμενη πλατφόρμα 6+6, με την υποψήφια για την προεδρία του κόμματος να αποφασίζει να δώσει κανονικά το παρόν μαζί με την ομάδα της στην Κεντρική Επιτροπή και να καταθέσει τη δική της εισήγηση για το μέλλον του κόμματος, μένοντας παράλληλα απέναντι στην πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα.

Με λίγα λόγια, ένας σημαντικός αριθμός στελεχών που δεν θέλουν απαραίτητα τη διάσπαση, είναι αρνητικός σε ότι αφορά την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη και δεν δίστασαν να στείλουν εμμέσως, πλην σαφώς, τελεσίγραφο ότι αν δεν πάρει πίσω την πρόταση, αυτή θα καταψηφιστεί.

.

 

Φουλ επίθεση και από Μπαλαούρα

Ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος… έβαλε «Χ» στη σχέση του με την Κουμουνδούρου, κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για «πραξικόπημα», καθώς με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, αναγκάζει τα παλαιά στελέχη του κόμματος να αποχωρήσουν.

«Η παλιά σειρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσύρεται μόνη της, αποσύρεται παρά τη θέλησή της, με διατάγματα, εμμέσως με πραξικόπημα, γιατί είναι βαθιές παραβιάσεις του καταστατικού. Οι διαγραφές δεν είναι επιτρεπτές από το καταστατικό του κόμματος» τόνισε σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

.

 

Σχολίασε σκωπτικά το… διάγγελμα Κασσελάκη λέγοντας ότι αυτό έγινε παράτυπα και ευχήθηκε «να μην φτάσει στον αριθμό των διαγγελμάτων του Μητσοτάκη».

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να φτιάξει ένα κόμμα που θα είναι ο μόνος κυρίαρχος».

.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This