Κουτσούμπας: Μικροκομματικές σκοπιμότητες από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Must Read

«Μέτωπο» και στην κυβέρνηση και στην… αντιπολίτευση έκανε το ΚΚΕ για τα Τέμπη, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να ανακοινώνει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι το κόμμα του θα ψηφίσει και την Εξεταστική (που το ίδιο προτείνει), αλλά και όλες τις προτάσεις που θα κατατεθούν για Προκαταρκτική Επιτροπή και προσωποποιημένες ευθύνες υπουργών.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ότι διευκολύνει την ΝΔ προτείνοντας Εξεταστική από το 1997. Στην Εξεταστική, είπε, «εξετάζονται και μπορεί να προκύψουν και όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικών, αλλά και μη πολιτικών προσώπων».

Επίσης ζήτησε «να εξετάσουμε και την απαράδεκτη καθυστέρηση στην εκτέλεση της περιβόητης πια σύμβασης 717 του 2014 για την τηλεδιοίκηση».

«Το μόνο τελικά που σας ενδιαφέρει, είναι να υπηρετήσετε τις μικροκομματικές σας σκοπιμότητες, να ρίξετε αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα, και όχι να βγει στην επιφάνεια όλη η αλήθεια; Πόσο τυχαίο είναι, ότι το ΠΑΣΟΚ, ενώ μιλάει εδώ και βδομάδες για Προανακριτική, την κατέθεσε μόλις προχθές και στο παρά πέντε της σημερινής συζήτησης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται, απ’ ότι ακούσαμε σήμερα απ’ την εισηγήτρια, θα την καταθέσει στο και πέντε; Να ρωτήσουμε γιατί αυτή η καθυστέρηση;», ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι «γίνεστε συνήγοροι της ΝΔ και ταυτίζεστε μαζί της στο πιο κρίσιμο ζήτημα, στη διαφωνία για το περιεχόμενο της Εξεταστικής! Γιατί άραγε; Γιατί, προφανώς, έχετε και σεις λερωμένη τη φωλιά σας με την πολιτική που και εσείς υπηρετήσατε».

Στο επίκεντρο της διερεύνησης το ΚΚΕ βάζει την πολιτική της απελευθέρωσης, της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, η οποία, σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα, «έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να οδηγηθούμε σε αυτό το έγκλημα και βέβαια αυτή την πολιτική υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως βέβαια υπηρέτησαν απαρέγκλιτα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιχειρώντας ο Δ. Κουτσούμπας να εξηγήσει γιατί η ΝΔ ψηφίζει την Εξεταστική που ζητά το ΚΚΕ εκτίμησε ότι το κάνει «γιατί ξέρει πολύ καλά ότι η πρόταση μπορεί να περάσει και χωρίς τις δικές της ψήφους, φτάνει να την ψηφίσουν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση, λοιπόν, κάνει την ανάγκη φιλοτιμία, για να μην συγκρουστεί με το λαϊκό αίσθημα. Η κυβέρνηση όμως είναι σε δύσκολη θέση και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί είχαν προηγηθεί οι απαράδεκτες και κυνικές δηλώσεις Γεωργιάδη, που ξεστόμισε το απίθανο ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για μια Εξεταστική για τα Τέμπη! Αλήθεια, κύριοι της κυβέρνησης, πώς γίνεται τη μία να λέτε ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την Εξεταστική και την άλλη να την υπερψηφίζετε;».

Δείτε επίσης:

Βελόπουλος για Τέμπη: «Το μόνο που επιδιώκετε είναι η συγκάλυψη»

Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει Εξεταστική. Η ΝΔ ψηφίζει Προκαταρκτική; Υπάρχουν προσωποποιημένες ευθύνες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This