Κουτσούμπας: «Αυτός είμαι» – Τι είπε για τις viral ατάκες, τα Γλυπτά, τον Σούνακ και τον Κασσελάκη

Τι του λένε στον δρόμο

Must Read

Με ατάκες που… έχουν μείνει και αιχμηρές τοποθετήσεις όπως άλλωστε επιτάσσει και ο ρόλος του ως γραμματέας του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε ξανά για όλους και για όλα. Σχολίασε την πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα, παίρνοντας θέση για τα σοβαρά ζητήματα που ολοένα και προκύπτουν. Δίνοντας πάντα το στίγμα των θέσεων του κόμματος του Περισσού.

«Αυτός είμαι» είπε με χιούμορ, απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το αν το ΚΚΕ χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος «ξύλινη γλώσσα» ενώ πλέον οι «ατάκες»… περνούν περισσότερο στον απλό κόσμο. Ξεκαθάρισε δε, πως είναι ο εαυτός του, ακόμη και στο πώς εκφράζεται και ότι δεν υπάρχει κάποιο επικοινωνιακό τρικ ή τέχνασμα από μεριάς του.

«Ούτε εταιρεία έχουμε, ούτε τέτοια σχήματα ποτέ χρησιμοποιήσαμε. Είναι ο Κουτσούμπας. Ό,τι βλέπετε. Αυτός είμαι. Αλλά νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσω ότι πρώτη φορά που κομμουνιστής, Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει τέτοιο λόγο. Να σας θυμίσω πως αντίστοιχα πράγματα έλεγαν και για τον Χαρίλαο Φλωράκη και για την Αλέκα Παπαρήγα. Και για τις ατάκες τους και για την… γλώσσα την κατανοητή. Αυτή που προσεγγίζει τον εργαζόμενο λαό και καταλαβαίνει αυτά που νιώθει. Βέβαια ο καθένας ανάλογα με το ιδιόχρωμα της καταγωγής του, με τον χαρακτήρα του», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Όσον αφορά τις… viral ατάκες, o Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως στον δρόμο τού φωνάζουν «αυτοί είστε», κάτι που αντιμετωπίζει με χιούμορ.

Σε ό,τι αφορά το περιβόητο ζήτημα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την άρνηση Σούνακ να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε: «Απαράδεκτο ήταν. Και διπλωματικά και πολιτικά να αναβάλεις συνάντηση τελευταία στιγμή και μάλιστα χωρίς εξήγηση. Αλλά όποια και να ήταν η εξήγηση… Αν ήταν για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, είναι επίσης απαράδεκτο. Εγώ πριν από 4-5 χρόνια πήγα στο βρετανικό μουσείο και είχα κάνει δήλωση. Αυτό που λέγεται ότι δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας είναι μόνο επανένωσης, δεν έχει βάση. Διότι κλάπηκαν τα μάρμαρα αυτά. Ανήκουν στην Ελλάδα. Υπάρχει και θέμα ιδιοκτησίας από αυτή την σκοπιά», σημείωσε.

Για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε: «Τον έχω συναντήσει μια φορά στο Ηρώδειο. Έτυχε σε μια συναυλία να είμαστε μαζί… Χαιρετηθήκαμε τυπικά. Αυτό μόνο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This