Επιμένει ο Γεραπετρίτης ότι μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά με τους Τούρκους

Την... πετυχημένη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, διαφήμισε στο Bloomberg

Must Read

Δεν μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα και την Διακήρυξη των Αθηνών, ο… μέγας υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο οποίος μίλησε στο Bloomberg, για να διαφημίσει πόσο καλά χειρίστηκε η κυβέρνηση τα ελληνοτουρκικά.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο διεθνές οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνεται πως οι δύο χώρες δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη διμερή τους συνεργασία μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. «Έχουμε μάθει να οργανώνουμε τις συζητήσεις μας κατά τρόπον ώστε να μην παράγονται εντάσεις ή να δημιουργούνται κρίσεις», σχολίασε ο κ. Γεραπετρίτης.

Αναφερθείς στις συμφωνίες που υπεγράφησαν στην Αθήνα από την Ελλάδα και την Τουρκία σε τομείς όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η ενέργεια και η εκπαίδευση, ο υπουργός Εξωτερικών δίνει έμφαση στην ανάγκη εφαρμογής τους. Οι δύο χώρες «πρέπει να προχωρήσουν με αυτές αποδεικνύοντας στην πράξη ότι μπορούμε να ζούμε αρμονικά».

Αναφέρθηκε και στον… αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στη διαχείριση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ειδικά στο ζήτημα της δημιουργίας θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Μάλιστα, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία του ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στη Γάζα δια της θαλασσίας οδού θα οδηγήσουν σύντομα στην επίτευξη συμφωνίας. «Αναμένουμε εξελίξεις στο θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Εξειδικεύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες γι’ αυτό το θέμα κατά κύριο λόγο με τη Γαλλία και την Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι θα παράσχει «ανθρωπιστική βοήθεια κυρίως με τον εμπορικό της στόλο». Από την άλλη πλευρά, και εφόσον υπάρξει ανάγκη, η χώρα μας είναι πρόθυμη να στείλει βοήθεια με στρατιωτικά μέσα, όπως έκανε τον Νοέμβριο, όταν έστειλε ένα C-130 με φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό στη Γάζα μέσω Αιγύπτου. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών αναγνωρίζει τη δυσκολία του εγχειρήματος, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ασφαλές λιμάνι στη Λωρίδα της Γάζας για τον ελλιμενισμό των πλοίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This