Στο προξενείο τα ρίχνει ο Γεραπετρίτης για το αίσχος με τη ροζ σημαία

Υπεραμύνθηκε της απόφασης να στείλουμε φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Must Read

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από την προσβολή της σημαίας που παρουσιάστηκε μέσα στο ελληνικό προξενείο με χρώμα… ροζ, θέμα που αποκάλυψε το newsbreak.gr.

«Η ανάρτηση των εκθεμάτων δεν έγινε σε εκθεσιακό χώρο, αλλά στον χώρο του προξενείου. Δεν επρόκειτο, δηλαδή, για ειδικό χώρο. Το κάθε έργο βρίσκεται στο πεδίο της ελευθερίας της Τέχνης. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μια γκαλερί», ανέφερε.

Ενώ για την απόσυρσή της πρόσθεσε:

«Τα όσα άκουσα είναι εντελώς ακραία… Το να χαρακτηρίζομαι ακροδεξιός ή ανελεύθερος δεν έχει ανταπόκριση στην πραγματικότητα… Η απόφαση για να κατέβει το συγκεκριμένο έργο πάρθηκε πολύ πριν το ζήτημα ανακινηθεί στη Βουλή… Η εντολή είχε δοθεί, δεν επηρεάστηκε από κανένα άλλο γεγονός… Η ανάρτηση των εκθεμάτων δεν έγινε σε εκθεσιακό χώρο, αλλά στον χώρο του προξενείου. Δεν επρόκειτο, δηλαδή, για ειδικό χώρο. Το κάθε έργο βρίσκεται στο πεδίο της ελευθερίας της Τέχνης. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μια γκαλερί. Οφείλουμε να σεβόμαστε τους χώρους που παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες».

Ακόμη υπεραμύνθηκε της αποστολής ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα:

«Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ασφάλειας στη ναυσιπλοΐα. Η ερυθρά θάλασσα είναι ένα πολύ κομβικό σημείο. Δεν θα κρυφτούμε ποτέ πίσω από οποιαδήποτε ευθύνη. Είναι εσφαλμένο να μην προστατεύουμε την ναυσιπλοΐα… Εμείς είμαστε αυτοί που θέτουμε τους όρους του παιχνιδιού».

Αναφορά έκανε και στην υπόθεση Φρέντι Μπελέρη λέγοντας ότι ο Ράμα πρώτη φορά το αποτέλεσμα των εκλογών: «Ο Αλβανός πρωθυπουργός απεδέχθη την πολιτική βούληση του λαού της Χειμάρρας Απεδέχθη και το ότι δεν μπορεί να ασκεί καθήκοντα ο πρώην δήμαρχος. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αντικατασταθεί αμέσως ο ασκών τη δημαρχία… Θετικό το βήμα του Αλβανού πρωθυπουργού. Θα αξιολογήσουμε τις επόμενες ενέργειες για το αν είναι συμβατές με όσα έχουμε θέσει ως όρους».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραλείψει και τα ελληνοτουρκικά, δηλώνοντας πως «προσπαθούμε να εδραιώσουμε το καλό κλίμα με την Τουρκία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This