Κόντρα Μητσοτάκη-Φάμελλου στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πυρά Φάμελλου για την αποχή - «Δεν φέρατε την ισότητα στο γάμο λόγω Καμμένου» απάντησε ο Μητσοτάκης

Must Read

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομοφύλων.

Ο Σωκράτης Φάμελλος στην παρέμβασή του ανέφερε ότι  οι βουλευτές του θα «στηρίξουν» το νομοσχέδιο αν και «ατελές». Ο Σ. Φάμελλος επισήμανε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να κάνει αυτό το βήμα», ενώ διερωτήθηκε αν είναι το ίδιο έτοιμοι και οι βουλευτές της ΝΔ, στηλίτευσε την «ανεπάρκεια» της ΝΔ να το ψηφίσει μόνη της. και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αναγνωρίσει ότι άλλοι άνοιξαν τους δρόμους», επισημαίνοντας ότι «τη δική σας αδυναμία ζητάτε να την καλύψουν με την αποχή τους οι βουλευτές σας. Όταν σε άλλα νομοσχέδια γίνεται θέμα η διαφωνία, τώρα που ο κύριος Βορίδης δηλώνει ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό δεν τρέχει τίποτα;».

Μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι ο Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για το ψήφισμα-κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζει τη χώρα μας για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου.

«Την άλλη φορά που θα πάτε στο Ευρωκοινοβούλιο να πείτε ότι εγώ δεν σας λογαριάζω γιατί προτιμώ να δίνω αξία στο Economist και να γράφω την γνώμη σας στα παλιά σας παπούτσια. Γιατί αυτό είπατε» ανέφερε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Αντί να δώσετε μία απάντηση στο ψήφισμα καταπέλτης του Ευρωκοινοβουλίου που μας θέτει στη μαύρη λίστα των χωρών της Ευρώπης ως προς τη δημοκρατία…».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας εκ νέου το λόγο στη Βουλή και απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αλαζονεία και απαξίωση δήλωσε:

«Σχεδόν δάκρυσα κ. Φάμελλε με το ενδιαφέρον σας για τη συνοχή της ΚΟ της ΝΔ. Αναφερθήκατε στο γεγονός ότι πράγματι εσείς προτείνατε το σύμφωνο συμβίωσης αλλά αποκρύψατε γιατί δεν προχωρήσατε στην νομοθέτησης στον πολιτικό γάμο. Έχει όνομα. Πάνος Καμμένος. Ήσαστε σε ισορροπία τρόμου με το λαϊκιστή εταίρο σας. Εγώ από την πρώτη στιγμή που πρότεινα αυτή τη μεταρρύθμιση είπε ότι ως πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύομαι από την παράδοση αυτής της παράταξης να επιτρέπουμε στους βουλευτές μας να ψηφίζουν κατά συνείδηση σε τέτοιου είδους ζητήματα» δήλωσε ο Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Για να δούμε πόσοι θα απέχουν και από εσάς και τελικά το ενδιαφέρον να είναι τι θα κάνει ο κ. Πολάκης τον οποίο έχετε περίπου απειλήσει με διαγραφή. Εγώ δεν απείλησα κανένα με διαγραφή , ούτε έβαλα κομματική πειθαρχία. Ήξερα εξ αρχής ότι δεν μπορώ να τους πείσω όλους και το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει μόνο με τις ψήφους της ΝΔ. Έχετε τη δυνατότητα να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και να διαπιστώσετε πόσο αρραγής τελικά είναι η ενότητα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδος. Δεν είναι τυχαίο ότι αντιδράσεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Για το ΠΑΣΟΚ δεν μιλήσατε. Για να δούμε πόσοι από το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν. Μου έχει κάνει εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή του αρχηγού σας. Η πραγματικότητα είναι ότι με τη στήριξη περισσότερων του ενός κόμματος φαίνεται ότι το νομοσχέδιο αυτό από απόψε θα είναι νόμος του κράτους» δήλωσε ενώ για το καταδικαστικό ψήφισμα απέφυγε να απαντήσει υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να χαλάσει το κλίμα της συζήτησης με αναφορές στο κράτος δικαίου! Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για το ψήφισμα που έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ευρώπη για την κατάσταση στη χώρα μας!

«Η ιστορία θα γράψει και θα θυμηθεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές οι οποίοι ψήφισαν ψήφισμα το οποίο ζητά από την Ευρώπη να κόψει χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα το οποίο εσείς υποκινήσατε, το συγγράψατε, το επικαλείστε. Τα ονόματα των δικών σας ευρωβουλευτών θα είναι ταυτισμένα με αυτή την προσπάθεια να παρουσιάσετε μία Ελλάδα τελείως διαφορετική από αυτή που βλέπει η πλειοψηφία των Ελλήνων. Διασύρετε τη χωρά σε κάποιους στο εξωτερικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το μείζον ζήτημα που αφορά την ίδια τη δημοκρατία!

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This