Διαφοροποίηση από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη

«Προσωπικά αν θέλετε τη γνώμη μου, εγώ θα τούς καλούσα» σχολίασε για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν οι συνδικαλιστές

Must Read

Αρνητικές εντυπώσεις αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση να μην κληθούν για να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ, που για μήνες ενημέρωναν το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν.

Για το σοβαρότατο αυτό θέμα τοποθετήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή.

Όπως είπε «προσωπικά αν θέλετε τη γνώμη μου, εγώ θα τούς καλούσα. Έχουμε τώρα τη μαρτυρία τους. Στα χαρτιά που έστειλαν υπάρχει. Δεν εισφέρει κάτι περισσότερο από αυτά που ξέρουμε».

Και συνέχισε αναφέροντας πως «η Εξεταστική δεν έχει κλείσει. Δεύτερον την ποινική διερεύνηση του θέματος δεν την κάνει η Βουλή. Οι ευθύνες μπορεί να είναι πολιτικές, μπορεί να είναι διοικητικές, μπορεί να είναι διαχειριστικές, μπορεί να είναι και ποινικές. Την ποινική ευθύνη απόλυτα την διερευνά η Δικαιοσύνη. Η Εξεταστική κάνει την πολιτική διερεύνηση και αν κατά τη διαδικασία ενσκήψουν ευθύνες ή στοιχεία που μπορούν να διευκολύνουν τη δικαστική – δικονομική έρευνα έχει την υποχρέωση να ενημερώνει η Βουλή τη Δικαιοσύνη και όχι η Δικαιοσύνη τη Βουλή».

Υποστήριξε ακόμη ότι «δυστυχώς μέσα στη συζήτηση από την πρώτη ώρα που ξεκινήσαμε, υπήρξαν πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις που είχαν το «διά ταύτα» έτοιμο. Δηλ. είχαν βγάλει το συμπέρασμα πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, πριν εξεταστούν οι 37 μάρτυρες, πριν δουν τα στοιχεία που ανακύπτουν στην επικαιρότητα. Και αυτό το πράγμα εμένα μου ξενίζει. Δεν είμαστε εδώ για να χαϊδέψουμε τα αυτιά κανενός, έχουμε απόλυτο σεβασμό στις ζωές που χάθηκαν και στους ανθρώπους που έμειναν πίσω, όμως το πνεύμα της Δικαιοσύνης προϋποθέτει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και διευκόλυνση της έρευνας.

Πρώτη φορά το ζω αυτό να έρθει η δικογραφία στη Βουλή. Είναι μια απόρρητη διαδικασία που πρέπει να προστατεύεται. Η μόνη περίπτωση που η Δικαιοσύνη στέλνει προς τη Βουλή αμελητί είναι όταν πέφτει πάνω σε ευθύνες πολιτικών προσώπων. Η Βουλή δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη. Η Βουλή ελέγχει τις πολιτικές ευθύνες και αν προκύψει κάτι που μπορεί να εισφέρει στη Δικαιοσύνη, το δίνει».

Και συμπλήρωσε: «Εμείς θέλουμε να βρεθούν οι ένοχοι, να βρεθούν οι πράξεις που έγιναν οι οποίες στοίχισαν τη ζωή των παιδιών που χάθηκαν και να νιώσει και η κοινωνία ότι το συντεταγμένο κράτος Δικαίου λειτουργεί. Το μείζον είναι να υπάρξει ψυχραιμία και στοιχειοθέτηση για να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα και στη συνέχεια να τοποθετηθούμε εκ νέου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This