Χλιδή και οικογενειοκρατία

Ακίνητο αξίας εκατομμυρίων ευρώ ηγόρασε ο προστάτης των αδυνάμων κ. Κασσελάκης στο Κολωνάκι – Διευθυντής του Εθνικού Κήπου ο υιός του Γιώργου Παπανδρέου άνευ σχετικού πτυχίου

Must Read

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς και των παραφυάδων της. Σύνηθες να καταγγέλλουν οι αριστεροί την πλουτοκρατία, ενώ οι ίδιοι εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους συνθήκες πολυτελούς διαβιώσεως που ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες των πλουτοκρατών τους οποίους καταγγέλλουν. Στο ίδιο μήκος κύματος αριστεροί και σοσιαλιστές καταγγέλλουν την οικογενειοκρατία ενώ και οι ίδιοι την καλλιεργούν.

Δύο παραδείγματα από την τρέχουσα ειδησεογραφία είναι τα ακόλουθα:

Ο Στέφανος Κασσελάκης αγοράζει διαμέρισμα αξίας 1,7 εκατομμυρίων ευρώ –όπως ισχυρίζονται ιστότοποι– στο Κολωνάκι, προκειμένου να κατοικήσει μετά του συζύγου του. Αυτός είναι αρχηγός αριστερού κόμματος.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, διόρισε ως διευθύνοντα σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Για όσους δεν έχουν καταλάβει πρόκειται για τον υιό του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο Χάρης Δούκας εξελέγη ως γνωστόν προταθείς από το σοσιαλιστικό Πασοκ και στηριχθείς στις ψήφους του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκρυψε ποτέ την τάση του προς την χλιδή και την καλοπέραση. Κατά το διάστημα άλλως τε που είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άφησε τις κομματικές υποχρεώσεις να διαταράξουν τον τρόπο ζωής του, τις ανέμελες διακοπές με τον σύντροφο-σύζυγό του Τάυλερ και την καθημερινή του διασκέδαση, για την οποία δηλώνει ότι είναι εξαιρετικά κοινωνικός, ὅ,τι και αν εννοεί με αυτό.

Εμφανιζόμενος στην Αθήνα ο κ. Κασσελάκης εγκατεστάθη στο Κουκάκι από όπου συντόμως μετεκόμισε στο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών One Acropolis στην περιοχή Μέτς, με θέα την Ακρόπολη. Αυτό ήταν συμφώνως προς όσα είχε παλαιότερα δηλώσει το βασικό κριτήριο για την επιλογή του διαμερίσματός του.

Πλέον και ενώ ετοιμάζεται για την εκπλήρωση των 20ημέρων στρατιωτικών υποχρεώσεών του, ο κ. Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν επιθυμεί πλέον να μένει «στο νοίκι» (και τις δυο προαναφερθείσες κατοικίες του είχε μισθώσει μέσω πλατφόρμας βραχυχρονίων μισθώσεων) και φυσικά δεν επέλεξε για μόνιμη κατοικία του κάποια από τις λαϊκές συνοικίες στις οποίες αναζητεί τους –συνεχώς μειουμένους– ψηφοφόρους του κόμματός του, αλλά το Κολωνάκι. Και όχι οποιοδήποτε διαμέρισμα. Θα εγκατασταθεί μετά του συντρόφου-συζύγου του Τάυλερ σε διαμέρισμα 250 τετραγωνικών μέτρων. Η αγορά και η μεταβίβασις του ακινήτου στον Στέφανο Κασσελάκη αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα.

Και ενώ η χλιδή χαρακτηρίζει την προσωπική ζωή του ανθρώπου ο οποίος προβάλλεται ως αρχηγός της αριστεράς εν Ελλάδι, ο κεντροαριστερός δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, την επομένη της εκλογής του, φαίνεται να ελησμόνησε τους μύδρους που εξαπέλυε προεκλογικώς κατά του ανθυποψηφίου του Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο εγκαλούσε για οικογενειοκρατία. Ευθυγραμμιζόμενος με την δική του κομματική οικογενειοκρατία απεφάσισε να διορίσει διευθύνοντα σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο των Αθηνών τον υιό του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι 42 ετών, εγγονός του ιδρυτού του Πασοκ και υιός του Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο γάμο του με την Εύα Ζησιμίδου.

Μέχρι τον διορισμό του στην διοίκηση του Εθνικού Κήπου, ζούσε και δούλευε στην Κρήτη. Εκεί άρχισε να ασχολείται με τον βελονισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες, ενώ έχει δημιουργήσει μια ομάδα με την δική της ιστοσελίδα που αναλαμβάνει την διοργάνωση κρουαζιέρων στο Αιγαίο με ιστιοπλοϊκό.

Αναμενόμενο βεβαίως να υπάρξει πληθώρα αντιδράσεων ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως. Ουδείς εκ των αμέσως ενδιαφερομένων όμως προβληματίζεται. Είπαμε, αριστεροί και σοσιαλιστές. Δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This