Τα POS και τα γιατί μιας… κοροϊδίας

Must Read

Αναμφίβολα η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Αποδείχθηκε πως δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, δείγμα ότι η μια παράταση διαδέχεται την άλλη εδώ και χρόνια.

Εδώ και καιρό οι επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών διεμήνυαν πως θα έρχονταν βαριά πρόστιμα από τις αρχές Μαρτίου σε όσους δεν προχωρήσουν τη διασύνδεση, ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, έως και ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τελικά, η παράταση δόθηκε και είναι για 1+1 μήνα, δηλαδή υπό προϋποθέσεις η νέα προθεσμία φτάνει έως και τα τέλη Απριλίου.

Τώρα, έρχεται ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης να δηλώσει: «Μετά το τέλος Απριλίου δεν υπάρχει δικαιολογία και δεν θα υπάρξει άλλη παράταση». Η αγορά, φυσικά, γνωρίζει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, όπως δεν συνέβη και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι βέβαιο πως θα δοθούν και νέες παρατάσεις, αφού αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση έτρεξε ένα πρόγραμμα χωρίς να εξασφαλίσει πως υπάρχουν οι σχετικές υποδομές. Οι τράπεζες αργούν τις διαδικασίες, ενώ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα τεχνικός για να εγκαταστήσει τα POS στις επιχειρήσεις. Αυτοί, άλλωστε, ήταν και οι λόγοι που δόθηκε παράταση. Ασχετα αν ο κ. Θεοχάρης απειλεί και πάλι με πρόστιμα.

Ωστόσο, η αγορά γνωρίζει και κάτι άλλο. Πίσω από τις πομπώδεις δηλώσεις και τις προειδοποιήσεις των υπουργών, όπως αυτή του κ. Θεοχάρη, «κρύβεται» μια μεγάλη κοροϊδία, η οποία, μάλιστα, γίνεται σε δημόσια θέα. Η «απειλή» της απώλειας χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο της διασύνδεσης έχει χαρακτηριστεί μεταρρύθμιση, δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος. Μάλιστα, έχει τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία η 30ή Ιουνίου του 2024. Επίσης, το πρόγραμμα για τα voucher για τις ταμειακές, συνολικού προϋπολογισμού 162.400.000 ευρώ («τρέχει» ήδη ο 4ος κύκλος), έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2025.

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να πει την αλήθεια στους επαγγελματίες ότι «καίγεται» να προλάβει τη φετινή τουριστική σεζόν και να αφήσει στην άκρη τις απειλές για πρόστιμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This