Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο χωρίς… Παπαγγελόπουλο – Ούτε ο Αγγελής αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό

Must Read

Kάθε μέρα που περνάει φαίνεται πως η δίωξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για σκευωρία στην υπόθεση Νοvartis είναι ανυπόστατη. Η προανακριτική που έστησε η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται… πουκάμισο αδειανό και εξελίσσεται σε μέγα φιάσκο για την Κυβέρνηση. Κανείς από τους μάρτυρες δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα στον Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο γίνεται η προανακριτική, ούτε καν ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής-ένας από τους βασικούς κατηγόρους του-  που έδωσε σήμερα με καταιγιστικούς ρυθμούς την πρώτη του κατάθεση.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός ενέπλεξε στην υπόθεση ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, φέρεται να ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι «ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν». Φειδωλός εμφανίστηκε για τυχόν ευθύνη πολιτικών προσώπων «ναι, μπορεί να υπάρχει, ψάξτε», φέρεται να είπε στα μέλη της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής, περιγράφοντας την συνάντηση που είχαν με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, παρουσία της εισαγγελέως Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αλλά και της Μ. Παπασπύρου, αμέσως μετά το ταξίδι στην Βιέννη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι αποκάλυψε στον υπουργό ότι η κυρία Τουλουπάκη ήθελε να ασκήσει βιαστικά διώξεις κατά τριών πολιτικών (Λοβέρδου, Σαλμά, Γεωργιάδη), χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

Φέρεται να είπε στην επιτροπή πως «Ο κ. Καλογήρου συμφώνησε με την αποπομπή Τουλουπάκη, αλλά μας είπε ότι πρώτα πρέπει να πάρει την έγκριση του “από επάνω”. Ποιος είναι ο από πάνω; Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας» και συνέχισε:
«Ο Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή θα ήταν καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

Δείτε επίσης: Προανακριτική για Novartis: Οι αντιφάσεις και τα ψέματα του Μανιαδάκη

Περιμέναμε έγκριση από τον Τσίπρα για την αποπομπή της Τουλουπάκη, που ποτέ δεν ήρθε. Η Παπασπύρου μας είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε δίλημμα: Να ακούσει το Ρασπούτιν και την στρατηγική των διώξεων και να κερδίσει τις εκλογές ή να διώξει την Τουλουπάκη;”.

Πρόσθεσε δε ότι «Η αντικατάσταση της Τουλουπάκη τέθηκε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δεν το έκανε ποτέ ο Τσίπρας, γιατί στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές: Μία του Ρασπούτιν, που έλεγε ότι με αυτή την τακτική, να στηρίζουμε δηλαδή την Τουλουπάκη και με το σκάνδαλο με πολιτικούς θα πάρουμε επιπλέον 3%. Η δεύτερη γραμμή ήταν του Καλογήρου που έλεγε ότι θα καταστραφούμε».

Η συνομιλία με τον υπεύθυνο του FBI στην Αθήνα

Ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον υπεύθυνο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ στην Αθήνα, λέγοντας πως ο υπεύθυνος του FBI και συντάκτης των εκθέσεων τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε εμπλοκή πολιτικών και πως την συγκεκριμένη πληροφορία έδωσε και ο Αμερικάνος Πρέσβης Τζ. Πάιατ στους τότε υπουργούς Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονή και Μ. Καλογήρου. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η προσθήκη των ονομάτων επτά πολιτικών προσώπων στην έκθεση του FBI έγινε μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η εισαγγελία της Διαφθοράς.

«Κάλεσα στο γραφείο μου τον εκπρόσωπο του FBI στην Ελληνική Πρεσβεία και τον ρώτησα για τον ακριβή αριθμό των αμερικανικών εγγράφων. Μου είπε ότι θα με ενημερώσει.
Πείτε μου για την ευθύνη πολιτικών”, ρώτησα τον εκπρόσωπο. Μου απάντησε: “Λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω. Γνωρίζω όμως ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών“. Μου είπε μάλιστα πως είχε ενημερώσει ότι δεν υπήρχε ευθύνη πολιτικών ο Αμερικανός Πρέσβης και τους δύο Υπουργούς Δικαιοσύνης. Και τον Κοντονή και τον Καλογήρου».

Σε άλλο σημείο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να λέει ότι: «ο εκπρόσωπος του FBI μου είπε ότι “υπάρχει ένας δικηγόρος που εκβιάζει τους μάρτυρες και θα πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με αυτό. Ο δικηγόρος αυτός είχε συμφέρον να έχει θετική εξέλιξη η υπόθεση στην Αμερική, γιατί θα έπαιρναν χρήματα“.

Διαβάστε επίσης: Απειλές από ΗΠΑ και Συμβούλιο Ευρώπης: «Σταματήστε τα παιχνίδια με τους μάρτυρες της Novartis»

Επίσης τον ρώτησα γιατί σε έγγραφο του FBI αναφέρονται ονόματα πολιτικών. Και εκείνος μου απάντησε “να πάτε να ρωτήσετε αυτούς που τα στέλνουν”. Τότε εγώ πήγα στην κ. Τουλουπάκη και τη ρώτησα τι ακριβώς στέλνει για πολιτικούς στην Αμερική και που στηρίζονται αυτά. “Μόνο στις καταθέσεις των μαρτύρων”, μου απάντησε εκείνη».

Αναφορικά με την πορεία της υπόθεσης εκτίμησε πως «Μόνο το 10% της υπόθεσης Novartis είναι πάνω από το νερό. Το 90% είναι κάτω από το νερό και δεν φαίνεται. Ψάξτε κάτω από το νερό. Όσο ψάχνετε και βάζετε το χέρι κάτω από το νερό θα βρίσκετε το 90%».

Τι λένε οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πέρας της πρώτης κατάθεσης του κ Αγγελή, σχολίασαν πως:

«Η πολυδιαφημιζόμενη κατάθεση Αγγελή, όπου πάνω της στηρίχθηκε το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας, γίνεται μπούμερανγκ για τους πραγματικούς σκευωρούς αυτής της υπόθεσης που θέλουν να ρίξουν σκοτάδι στο τεράστιο σκάνδαλο Novartis. Έτσι, ο κ. Αγγελής, μετά από επίμονες ερωτήσεις μελών της προανακριτικής, παραδέχτηκε ότι στη συνάντηση της Βιέννης το FBI έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Αρνήθηκε να κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας, μάλιστα, ότι “εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν”. Παραδέχτηκε επίσης, ότι μόνο το 10% του σκανδάλου Novartis είναι πάνω από το “νερό” και παρότρυνε τα μέλη της προανακριτικής να ψάξουν να βρουν το υπόλοιπο 90%. Ομολόγησε, δε, τις συστάσεις του προς την εισαγγελέα Διαφθοράς να μην κάνει έρευνα στο σπίτι του κ. Στουρνάρα, επειδή αυτός είναι αξιωματούχος. Πέρα από τις αλήθειες που αναγκάστηκε να πει, είπε και ένα προφανές ψέμα.

Ότι ένας Υπουργός ή ένας Πρωθυπουργός μπορούσε να αντικαταστήσει μια εισαγγελέα, όταν ο ίδιος, ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός, γνωρίζει ότι την κ. Τουλουπάκη την όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Επίσης, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν έστειλε ποτέ σχετικές αναφορές.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This