Χρυσοχοΐδης: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την ενδοοικογενειακή βία με τη συμμετοχή χιλιάδων αστυνομικών

Αναμένεται να παρουσιαστεί ένα νέο πρωτόκολλο με πιο αυστηρές οδηγίες για τους αστυνομικούς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά

Must Read

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής 5/5, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα προχωρήσει σε έκτακτη σύσκεψη για την ενδοοικογενειακή βία, με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας της σωρείας τραγικών λαθών από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία και οδήγησαν στη στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον 38χρονο πρώην σύντροφό της, ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Στην εν λόγω σύσκεψη, η οποία θα γίνει παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., θα μπορούν να συμμετάσχουν μέσω τηλεδιάσκεψης οι διοικητές όλων των αστυνομικών τμημάτων και των διευθύνσεων της αστυνομίας ανά τη χώρα, καθώς και χιλιάδες αστυνομικοί και θα συζητηθεί ευρέως το φλέγον ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί ένα νέο πρωτόκολλο με πιο αυστηρές οδηγίες για τους αστυνομικούς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά.

Η εικόνα του αστυνομικού τμήματος και ο τρόπος που λειτούργησαν τα στελέχη της έφερε ένα τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΛ.ΑΣ. και, ως εκ τούτου, κρίθηκε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές πάνω στον τρόπο αντιμετώπισης και αξιολόγησης αντίστοιχων καταστάσεων. Μέσω αυτού του πρωτοκόλλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φιλοδοξεί να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν ξανά φαινόμενα διεκπεραιωτικής (έως και αδιάφορης) συμπεριφοράς αστυνομικών, όταν ένας πολίτης ζητά βοήθεια αισθανόμενος πως κινδυνεύει η ζωή του.

«Από τις δυσκολότερες στιγμές στη μακρά διαδρομή μου  και στη ζωή μου»

Βρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη και αναφερόμενος στη στυγερή δολοφονία της 28χρονης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης νωρίς σήμερα το πρωί δήλωσε πως «τέσσερις μέρες μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Απριλίου, όπου χάθηκε μια νέα κοπέλα, η Κυριακή Γρίβα, συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε και να πενθούμε. Είμαι συντετριμμένος και προσωπικά, γιατί είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή. Απευθύνω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας που έφυγε».

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα. Είμαι βέβαιος πως θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε σε όλες τις Αρχές -αλλά και η ίδια διεξάγει έρευνες- όλο το υλικό, χωρίς να αποκρυβεί τίποτε. Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια, ολόκληρη, και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας και ταυτόχρονα θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει, για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα».

Σημειώνεται ότι, πριν από δύο ημέρες, ο υπουργός είχε δήλωσε πως στην ενδοοικογενειακή βία έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 17.000 αστυνομικοί.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This