Ποιες κυρίες «ράφτηκαν» για την ψηφοφορία της ΠτΔ και ποιοι έμειναν στο… δρόμο;

Must Read

Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώτη φορά που η στήλη θα εντρυφήσει στο προεδρικό styling. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε χθες στο γραφείο της στο ΣτΕ τον πρόεδρο της βουλής Κώστα Τασούλα και τους αντιπροέδρους, που της ανακοίνωσαν την εκλογή της στο ανώτατο αξίωμα.

Φυσικά ήταν έτοιμη από μέρες φροντίζοντας εκτός όλων των άλλων και την εικόνα της. Εκοψε πιο κοντό καρέ τα μαλλιά της, στα οποία πρόσθεσε και αρκετές ελαφρώς καστανοκόκκινες ανταύγειες, άκρως κολακευτικές για το πρόσωπό της. Φορούσε σακάκι μπλε σατέν με μικρούς ρόμβους σε απόχρωση μπορντό-λευκό, που έδιναν έναν πιο μοντέρνο τόνο στο ντύσιμό της. Συνδύασε μπλε παντελόνι και μπορντό παπούτσι με μπαρέτα. Συντηρητική δηλαδή, με κάποιους μοντέρνους τόνους.

«Αρωμα γυναίκας» όμως χθες και στη Βουλή με αφορμή την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Οι κυρίες βουλευτές αισθάνονταν ξεχωριστά για την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο, και την ωραία αυτή αίσθησή τους την επικροτούσαν και οι άντρες συνάδελφοί τους.

Οι βουλευτές όλες των παρατάξεων λοιπόν είχαν την τιμητική τους, ντύθηκαν και χτενίστηκαν άψογα για την… υποδοχή της νέας κυρίας και η αίθουσα της Ολομέλειας θύμιζε… πασαρέλα. Καρό φόρεμα φορούσε η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, πουά η Νόνη Δούνια, κόκκινο κοστούμι η Ελενα Ράπτη και η Μίκα Ιατρίδη, μαύρο η Στέλλα Μπίζιου, μπλε η Ολγα Κεφαλογιάννη και η Νάντια Γιαννακοπούλου, λευκό εξαντρίκ μπούστο η Κατερίνα Νοτοπούλου, λευκό ταγέρ η Αννα Μάνη και πολλά πολλά άλλα.

Η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, λοιπόν, η οποία ενέπνευσε και τις γυναίκες της Βουλής, εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής κι έλαβε τις 261 ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 294 βουλευτές. Τριάντα τρεις ψήφισαν «Παρών», ενώ έξι  βουλευτές απουσίασαν. Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορκιστεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Γυναίκα ήταν και η γραμματέας της Βουλής, στη χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου, περήφανη αλλά και χαρούμενη που έζησε αυτή την ιστορική στιγμή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, απαθανάτισε τον εαυτό της στο προεδρείο. Ηταν γραμματέας και μέτρησε τις ψήφους.

«Η ευρύτατη αποδοχή που είχε η υποψηφιότητά της είναι ένα ακόμη θετικό στοιχείο στην αρχή της καριέρας της πρώτης γυναίκας στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας, και η συμβολική αξία μιας τέτοιας εκλογής είναι σαφώς σημαντική» δήλωσε η Ραλλία Χρηστίδου για την εκλογή της νέας Προέδρου.

Η πρώτη προεδρική selfie

Την πρώτη selfie της νέας Προέδρου κατάφερε να πάρει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

«Ευγενικά αποδέχτηκε την πρότασή μου για την πρώτη selfie, την ευχαριστώ από καρδιάς» μας είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που βρέθηκε στο ΣτΕ μαζί με τον πρόεδρο Κώστα Τασούλα για να επιδώσουν την απόφαση του Κοινοβουλίου για την εκλογή της Προέδρου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, συγκινημένη και ευγενής, δεν αρνήθηκε τις φωτογραφίες που ακολούθησαν την ανακοίνωση Τασούλα. Μετά τη selfie με τον Οδυσσέα φωτογραφήθηκε με τους συναδέλφους της στο ΣτΕ αλλά και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το Συμβούλιο της Επικρατείας και το δικαστικό ρεπορτάζ.

Ο «τυχερός» Κωνσταντίνος Ζέρβας

Μια ιστορική στιγμή, καθώς δύο Πρόεδροι, ένας νυν και ένας απερχόμενος, συναντήθηκαν μαζί, κατέγραψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Λίγες μέρες πριν σε εκδήλωση που έγινε στην πόλη του ο ίδιος κάθισε ανάμεσα στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Χθες λοιπόν θέλησε να ευχηθεί στη νέα Πρόεδρο θυμίζοντας αυτό το ενσταντανέ, με τους δύο πρώτους πολίτες της χώρας που βρέθηκαν κοντά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Έμειναν στο δρόμο Μεϊκόπουλος και Μανωλάκος – Τι συνέβη τελικά με τον Ζουράρι;

Αρκετά απρόβλεπτα είχε η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας. Για παράδειγμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε δύο απώλειες. Η πρώτη ήταν αυτή του βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, ο οποίος έφτασε στην Ολομέλεια λίγα λεπτά αφότου ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία λόγω προβλήματος του αυτοκινήτου του στη λεωφόρο Συγγρού. Μάλιστα, εξ αιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης, επέλεξε να πάει… περπατώντας στο κοινοβούλιο, ωστόσο καθυστέρησε ελαφρώς και έχασε την ψηφοφορία. 

Εκτός από τον κ. Μεϊκόπουλο, πρόβλημα με το αυτοκίνητό του αντιμετώπισε και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μανωλάκος, ο οποίος έτρεχε να προλάβει την ψηφοφορία. Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής κατά την ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της ψηφοφορίας για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Νίκος Μανωλάκος δεν ήταν παρών, καθώς το Ι.Χ. του έπαθε βλάβη. Ωστόσο, τελικά αυτός… πρόλαβε.

Τι συνέβη με τον Κωνσταντίνο Ζουράρι αναρωτήθηκαν πολλοί, ο οποίος φέρεται να μην είχε ενημερώσει το κόμμα του για την απουσία του. Ωστόσο, όπως σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής δεν μπόρεσε να πάει στη Βουλή λόγω του γνωστού προβλήματος στο πόδι του το οποίο επιδεινώθηκε, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα θέμα. 

Δείτε επίσης: Δόμνα και Κεραμέως κόβουν πίτα και καλούν για… ένα χαλαρό ποτάκι και ανταλλαγή σκέψεων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This