Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Πολιτικός τζόγος, παραφιλολογία και στη μέση μία προανακριτική που έγινε φαρσοκωμωδία

Συνεχίζεται ο πολιτικός τζόγος για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων στην Προανακριτική, ενώ και η -υποκινούμενη από την κυβέρνηση- παραφιλολογία βρίσκεται σε έξαρση εν όψει της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Το προεδρείο της επιτροπής απέστειλε στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου το αίτημα κλήτευσης των δύο προστατευόμενων μαρτύρων «Κελέση» και «Σαράφη», ενώ πηγές από τη Ν.Δ. υποστήριζαν ότι η κατάθεσή τους θα γίνει στα πρότυπα της κατάθεσης που έδωσαν στους αντιεισαγγελείς, δηλαδή με αυτοπρόσωπη παρουσία. «Εμείς θεωρούμε δεδομένο ότι η εξέταση των δύο προστατευομένων μαρτύρων θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που οι δύο μάρτυρες εξετάστηκαν από τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Σοφουλάκη και Ζαχαρή» ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «γαλάζια» μέλη της επιτροπής, κρίνοντας επιβεβλημένη τη φυσική παρουσία των «δύο», αλλά και αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου τους και της φωνής τους. Αλλωστε, είναι γνωστή η προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. να «βγάλουν την κουκούλα» των μαρτύρων. Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι τον ακριβή τρόπο εξέτασής τους θα υποδείξουν οι αντιεισαγγελείς Σοφουλάκης και Ζαχαρής.

Πηγές, πάντως, του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίαζαν ότι ο στόχος της πλειοψηφίας είναι προφανής, δηλαδή ο εκβιασμός των μαρτύρων. Αναφερόμενες δε στον τρόπο εξέτασής τους, επισήμαναν ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και πως από τη στιγμή που έχουν χαρακτηριστεί μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, όταν και όπου καταθέτουν, θα καταθέτουν με την κωδική ονομασία τους και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. «Αυτό είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο. Οσο και να θέλει η Ν.Δ. να μετατρέψει τη διαδικασία σε ζούγκλα, δεν θα της το επιτρέψουμε. Υπάρχουν νόμοι και θα γίνουν σεβαστοί» τόνιζαν οι ίδιες πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δείτε επίσης: «Έριξε» το Twitter η μπαρούφα του Κουρουμπλή για λαθραίους Έλληνες το 1922 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ