Party project : Εικαστική έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών στην περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου

Must Read

Μέσα στις συνθήκες εγκλεισμού και κοινωνικής αποξένωσης, 16 εικαστικοί και θεωρητικοί ερευνούν, με αφετηρία την έννοια «πάρτυ». Σχεδιάζουν και προετοιμάζουν ένα καλλιτεχνικό γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί στον Συνοικισμό Χαλανδρίου. Είναι μία πρωτοβουλία μιας καλλιτεχνικής συμμετοχικής διαδικασίας αντίθετης κατεύθυνσης, που αναζητά την αμφίβολη, αλλά τόσο προσδοκώμενη επιστροφή στο κοινωνείν.

Για την υλοποίηση της έκθεσης «party project» ακολουθήθηκε ένας κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων (Δεκέμβριος 2020-Μάιος 2021) με ανταλλαγές προτάσεων και ολοκληρώθηκε με μια ερευνητική απόπειρα, στο πλαίσιο της Εστιασμένης Ομάδας. Η συζήτηση καταγράφηκε και το πρώτο στάδιο ανάλυσής της παρουσιάζεται στο έντυπο της έκθεσης. Σκοπός είναι, η συμμετοχική διαδικασία με τους επισκέπτες, να αποτελέσει το έναυσμα για μια καλλιτεχνική, κοινωνιολογική διαλεκτική αναζήτησης και οργάνωσης του δημόσιου χώρου.

Πρόταση-οργάνωση-επιμέλεια: Παναγιώτης Δαραμάρας, Διονύσης Ματαράγκας, Φοίβος Σοφικίτης

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Σπύρος Αγγελόπουλος, Έλενα Ακύλα, Μάντυ Αλμπάνη, Παναγιώτης Δαραμάρας, Γιώργος Θεοδώρου, Ευθαλία Θλιβερού, Κωστούλα Μάκη, Διονύσης Ματαράγκας, Κώστας Ντάφλος, Ήρα Παπαδοπούλου, Λία Πέτρου, Νίκος Ποδιάς, Εύη Ρουμάνη, Φοίβος Σοφικίτης, Άννα Τσουλούφη-Λάγου, Sinodi Papu

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλους του χώρους της έκθεσης.

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 Ώρες λειτουργίας: 19:00-21:30

Εγκαίνια: Παρασκευή 2 Ιουλίου, 19:00-23:30

Σημείο συνάντησης: Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Χαλάνδρι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This