Εθνικό πένθος για τον μεγάλο Έλληνα, Μίκη Θεοδωράκη: Άγνωστο πού θα ταφεί την ερχόμενη Πέμπτη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης ενδέχεται να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, για να είναι κοντά στην κόρη του, Μαργαρίτα, καθώς και στη σύζυγό του

Must Read

Παγκόσμια συγκίνηση και βαθιά θλίψη μετά την απώλεια του μεγάλου Έλληνα, του αστείρευτου μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή, Μίκη Θεοδωράκη. Η χώρα είναι σε εθνικό πένθος αφού «έχασε» τον «αθάνατο» συνθέτη του Ζορμπά.

Εθνικό πένθος για τον παγκόσμιο Έλληνα 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών (από την Τρίτη έως την Πέμπτη), και όχι στα Χανιά, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Σκοπός της οικογένειας του μεγάλου Έλληνα συνθέτη είναι να ταφεί στο Βραχάτι, όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, για να είναι κοντά στην κόρη του, Μαργαρίτα, καθώς και στη σύζυγό του, Μυρτώ Αλτίνογλου. Η σκέψη είναι η ταφή να τελεστεί στο Βραχάτι και σε τρία χρόνια να γίνει εκταφή, ώστε να ταφεί οριστικά στα Χανιά.

Ο πλανήτης θρηνεί για τον Μίκη Θεοδωράκη

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη σε όλο τον κόσμο, με τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης να έχουν τον θάνατο του Μίκη πρώτη είδηση. Το Reuters έγραψε ότι «ο συνθέτης του «Ζορμπά» πεθαίνει σε ηλικία 96 ετών, αναφερόμενο στον «πανύψηλο άνδρα με τα πυκνά κυματιστά μαλλιά που είχε λαχτάρα για μία προοδευτική, δημοκρατική εκδοχή του κομμουνισμού».

Οι «The New York Times» είχαν τίτλο «πέθανε στα 96 του ο Μίκης Θεοδωράκης, Έλληνας συνθέτης και μαρξιστής αγωνιστής», σημειώνοντας ιδιαίτερα τον αγώνα κατά της Χούντας «που τον φυλάκισε και τον εξόρισε ως επαναστάτη». «Στο καλό, Μίκη…» γράφει η DW.

Η τελευταία επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών.

Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής.”

Με την επιστολή του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ζητούσε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε: «να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This