Ηρώδειο: Νομικοί θα «δικάσουν» τον Κολοκοτρώνη… επί σκηνής!

Τριάντα νομικοί της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Themis, θα παρουσιάσουν την αναπαράσταση της δίκης του «Γέρου του Μοριά»

Must Read

Από τα δικηγορικά έδρανα στη σκηνή του… Ηρωδείου θα βρεθούν 30 νομικοί της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Themis, οι οποίοι θα ανεβάσουν παράσταση για τον «Γέρο του Μοριά», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου»!

Το θεατρικό έργο των Ρέππα και Παπαθανασίου «Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη, θα ανέβει στις 7 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης. Αυτήν την περίοδο οι προετοιμασίες έχουν πάρει… φωτιά, με τους δικηγόρους που θα συμμετέχουν στην παράσταση να τρέχουν για να τα προλάβουν όλα, τις πολύωρες ανακρίσεις ή τις δίκες στην Ευελπίδων και το Εφετείο τα πρωινά και τις εντατικές θεατρικές πρόβες τα βράδια, μετά τη δουλειά.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την πίεση που δημιουργεί μία τέτοια παράσταση, όλοι συμφωνούν πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία και εντοπίζουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στις δικαστικές αίθουσες και το θεατρικό «σανίδι». «Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τη δικαστική αίθουσα, αλλά και σημαντικές διαφορές, όπως το ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τις οδηγίες του σκηνοθέτη, ο οποίος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να μας κάνει να αποδώσουμε τους ρόλους, γιατί δεν είμαστε ηθοποιοί», λέει ο επίκουρος καθηγητής της Νομικής στο Δημοκρίτειο Τάσος Τριανταφύλλου, ο οποίος έχει τον ρόλο του δικαστή Φωκά Φραγκούλη.

(πάνω) Ηλίας Αναγνωστόπουλος & Δημήτρης Αναστασόπουλος, (κάτω) Τάσος Τριανταφύλλου & Βασίλης Χειρδάρης, (δεξιά) Δημήτρης Γκαβέλας

Διαχρονικά μηνύματα

Στα διαχρονικά μηνύματα της δίκης ΚολοκοτρώνηΠλαπούτα αναφέρεται ο γνωστός ποινικολόγος Δημήτρης Γκαβέλας, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον δικαστή Γεώργιο Τερτσέτη. «Δυο κορυφαίοι οπλαρχηγοί της επανάστασης σύρθηκαν αδίκως κατηγορούμενοι. Η αναπαράσταση της δίκης εντάσσεται στον εορτασμό των 200 ετών από τον εθνεγερτικό αγώνα του 1821 και υποδεικνύει ότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης παραμένει διαχρονικό ζητούμενο», επισημαίνει.

Στην παράσταση, που τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021», θα συμμετέχει, επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και καθηγητής του Ποινικού Δικαίου και της Ποινικής Δικονομίας Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο Παναγής Μαρίνος Βαλσαμάκης, που θα ενσαρκώσει τον συνήγορο υπεράσπισης του Κολοκοτρώνη, ο Γιώργος Πυρομμάλης, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του προέδρου του δικαστηρίου Αναστάσιου Πολυζωίδη και ο Βασίλης Χειρδάρης, στον ρόλο του δικαστή Ανδρέα Βούλγαρη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This