Και το BAFTA Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στα χέρια της Έμα Στόουν για το «Poor Things» του Λάνθιμου!

Η «μούσα» του Έλληνα σκηνοθέτη που διαπρέπει στα ξένα, εξακολουθεί να τον βγάζει ασπροπρόσωπο...

Must Read

Το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου που κέρδισε η Έμα Στόουν για την ερμηνεία της στο «Poor Things», ήταν και το σημαντικότερο από αυτά που απέσπασε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στα αποψινά βραβεία BAFTA, καθώς ο… βρετανοκεντρισμός τους δεν τού επέτρεψε να υπερκεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο, Κρίστοφερ Νόλαν, το «Oppenheimer» του οποίου αποδείχθηκε σαρωτικό.

Η «μούσα» του Έλληνα κινηματογραφιστή που διαπρέπει στα ξένα, τον έβγαλε για μια ακόμη φορά ασπροπρόσωπο, με το απολαυστικό «Poor Things» να κερδίζει ακόμη τέσσερα βραβεία σε τεχνικές κατηγορίες (σκηνικά, οπτικά εφέ, κοστούμια και μακιγιάζ), από τα συνολικά 11 για τα οποία ήταν υποψήφιο.

Από την άλλη, το -μεγάλο φαβορί, κακά τα ψέματα- «Oppenheimer» απέσπασε επτά συνολικά βραβεία BAFTA, με σημαντικότερα εκείνα της Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Νόλαν) και Α’ Ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του Ιρλανδού πρωταγωνιστή του, Κίλιαν Μέρφι.

Από τους μεγάλους νικητές της βραδιάς ήταν και ο -επίσης βρετανικής καταγωγής- σκηνοθέτης Τζόναθαν Γκλέιζερ, το πολυσυζητημένο «The Zone of Interest» του οποίου κέρδισε τρία συνολικά βραβεία BAFTA, Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Ξενόγλωσσης και Καλύτερου Ήχου.

Ραντεβού, πλέον, στα Όσκαρ, σε λιγότερο από έναν μήνα, για την τελική αναμέτρηση…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This