Δήμαρχος Λονδίνου: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να ”μοιράζονται” με την Ελλάδα»

«Δεν μου φαίνεται ακατόρθωτο να υπάρξει μια συμφωνία»

Must Read

Μέσω του δημάρχου Λονδίνου ήρθε μία… εναλλακτική ιδέα, που μάλλον μόνο εκείνος σκέφτηκε ότι μπορεί να είναι υλοποιήσιμη.

Υποστήριξε λοιπόν ότι οι εμβληματικοί θησαυροί με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που ατυχώς βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο πρέπει να «μοιράζονται» με την Ελλάδα, σύμφωνα με την Telegraph.

Όπως εξήγησε ο ισχυρός πολιτικός των Εργατικών, μια συμφωνία για τα Γλυπτά «είναι εφικτή». Μάλιστα, τόνισε πως η επερχόμενη κυβέρνηση των Εργατικών, υπό τον Κιρ Στάρμερ, θα συνεργαστεί με την Ελλάδα «για να καταλήξουν σε μια διευθέτηση». Επαίνεσε τον Τζορτζ Όσμπορν, πρώην καγκελάριο των Τόρις, ο οποίος προεδρεύει του μουσείου, για τη «θέλησή» του να καταλήξει σε κάποια συμφωνία.

«Μου αρέσει το γεγονός ότι οι Έλληνες έρχονται εδώ για να δουν αυτά τα έργα τέχνης, τα μάρμαρα, την ιστορία. Αλλά δεν θα ήταν υπέροχο αν οι άνθρωποι δεν έπρεπε να έρθουν στο Λονδίνο για να τους δουν;», αναρωτήθηκε ο Σαντίκ Καν. «Δεν μου φαίνεται ακατόρθωτο να υπάρξει μια συμφωνία όπου αυτά τα πραγματικά πολύτιμα, ανεκτίμητα Μάρμαρα να μπορούν να μοιραστούν», συμπλήρωσε.

Τα Μάρμαρα εξάλλου υπόκεινται στον νόμο του Βρετανικού Μουσείου του 1963, ο οποίος απαγορεύει στο μουσείο να διαθέτει την συλλογή του, εκτός από μικρό αριθμό εξαιρέσεων. Ο Καν είπε: «Η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι βρισκόμαστε τώρα στο 2024».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This