Τρίτη 18/5/2021

Ο «Μεγάλος Περίπατος» έγινε… Μεγάλος Γολγοθάς για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα! Χωρίς απάντηση οι καταγγελίες

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς λόγω των έργων του «Μεγάλου Περιπάτου», τα οποία συνοδεύονται από κυκλοφοριακές και χωροταξικές ρυθμίσεις, η προσβασιμότητα των Ατόμων Με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) έχει γίνει πλέον κανονική δοκιμασία.

Καταγγελίες που φέρνει στο φως το Libre.gr κάνουν λόγο για αυξανόμενη ταλαιπωρία πολλών ΑμεΑ, αλλά και άλλων εργαζόμενων, στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο, να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια απάντηση από τους αρμόδιους, με αυτούς της Δημοτικής Αστυνομίας να παραπέμπουν στην… πλατφόρμα παραπόνων στο διαδίκτυο!

Αρκετές από αυτές τις καταγγελίες, αφορούν ΑμεΑ που εργάζονται σε τράπεζες, καταστήματα, εταιρείες ή δημόσιες υπηρεσίες  στο κέντρο και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, αλλά και σε κάθετους σε αυτήν, δρόμους.

Μέχρι προσφάτως, τα ταξί που τους εξυπηρετούσαν τους άφηναν ακριβώς μπροστά από την εργασία τους, αλλά πλέον κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, μιας και κανένα όχημα δεν μπορεί να πλησιάσει το πεζοδρόμιο, ενώ και η πιάτσα ταξί που βρισκόταν Πανεπιστημίου & Αμερικής καταργήθηκε. Που σημαίνει ότι άνθρωποι με προβλήματα πρέπει να διασχίσουν σαφώς μεγαλύτερες αποστάσεις για να πάνε στις δουλειές τους, ή σε απαραίτητες υπηρεσίες. Συν του ότι για να βρουν ταξί, πρέπει να βγουν στο δρόμο!

Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και τα κατεστραμμένα, ή σχεδόν κατεστραμμένα με λακκούβες πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, ακόμα πιο δύσκολη. Κατά τα άλλα, οι ζαρντινιέρες-παγκάκια των σχεδόν 600 ευρώ μας έλειπαν!

Σε ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων από καταγγέλλουσα για διευκόλυνση κινητικά αναπήρων, η οποία εργάζεται στην οδό Πανεπιστημίου και χρησιμοποιεί αποκλειστικά ταξί λόγω της κατάστασής της, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Έχω κινητική αναπηρία που μου επιτρέπει να περπατώ MONON 10-20 μέτρα (πάντα με βακτηρία). Στα 10 μέτρα του σαθρού πεζοδρομίου (εύκολη η αυτοψία σας) που υποχρεούμαι να κινηθώ ΣΥΧΝΑ με τη συνοδεία συναδέλφου, στον οποίο στηρίζομαι,  ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΜΕΤΡΑ στο δρόμο στο μέσο του οποίου στέκομαι ασταθής προς αναζήτηση ΤΑΧΙ. Κάθομαι δηλαδή και περιμένω υποβασταζόμενη ή μη χωρίς να γνωρίζω εάν θα με χτυπήσει αυτοκίνητο ή ποδήλατο ή θα πέσω μόνη μου λόγω χρόνου».

Και συνεχίζει: «Κυριολεκτικά στους λόγους ανωτέρας βίας όπως προείπα ήδη προστέθηκαν και οι λόγοι της βίας κυριολεκτικά και μεταφορικά των αναπλαστικών σας έργων. Αναζητώντας λύση επικοινώνησα με τη Δημοτική Αστυνομία… Σιγήν ιχθύος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ