Η κόρη του Ριμπολόβλεφ έριξε μαύρη πέτρα στον Σκορπιό

Μετανάστρια του έρωτα στην Ουρουγουάη η Εκατερίνα για χάρη του πολιτικού συζύγου της Χουάν Σαρτορί

Must Read

Γύρισε σελίδα στη ζωή της για χάρη της οικογενειακής ευτυχίας της η «πριγκίπισσα» του Σκορπιού Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, η οποία έχει εγκαταλείψει τον άλλοτε «άτακτο» χαρακτήρα της και έχει μεταμορφωθεί σε μια τρυφερή μανούλα και ερωτευμένη σύζυγο.

  • Από τον
    Θάνο Μακρογαμβράκη

Η 29χρονη πρωτότοκη κόρη του «βασιλιά της ποτάσας» Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ζει πλέον στην «Ελβετία της Αμερικής», την Ουρουγουάη, μαζί με τον επιχειρηματία σύζυγό της Χουάν Σαρτορί και τα δυο παιδιά τους. Το ζευγάρι, εκτός από τον Σάσα, ο οποίος το 2017 βαπτίστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στον Σκορπιό, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», έχει αποκτήσει εδώ και περίπου έναν χρόνο και μια κόρη, την Τζούλια.

Το μόνο που κράτησε η Εκατερίνα να τη συντροφεύει για πάντα στη ζωή είναι η αγάπη της για τα άλογα και την ιππασία, την οποία από τώρα κιόλας προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στα δύο παιδιά της. Μάλιστα, είναι αρκετές οι φωτογραφίες στη σελίδα της στο Ιnstagram που το αποδεικνύουν.

Η αλλαγή στη ζωή της γοητευτικής Κάτια δεν ήρθε τυχαία, αφού ήξερε καλά πως ο έρωτάς της για τον σύζυγό της Χουάν Σαρτορί θα την οδηγούσε σε πρωτόγνωρα για εκείνη μονοπάτια.  Ετσι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν εκείνος της ανακοίνωσε πως στόχος του ήταν η ενασχόλησή του με την πολιτική στη χώρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, εκείνη όχι μόνο δεν του έφερε την παραμικρή αντίρρηση, αλλά αποφάσισε να τον στηρίξει, και μάλιστα δυναμικά, εγκαταλείποντας τη ζωή της στο πριγκιπάτο του Μονακό.

Παρέα με φίλους στην Ουρουγουάη

Την εποχή εκείνη δημοσίευμα του περιοδικού «Forbes» έκανε λόγο για μαύρα σύννεφα στη σχέση του Χουάν Σαρτορί και του ισχυρού πεθερού του, ο οποίος φαινόταν απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή και καθόλου διατεθειμένος να στηρίξει οικονομικά την πολιτική καμπάνια του ατόμου που τον απομάκρυνε από την κόρη του και τα δυο εγγόνια του.

Στιγμές ευτυχίας για την οικογένεια του Σαρτορί και της Ριμπολόβλεβα

Στη διαμάχη αυτή η Εκατερίνα δεν έκανε πίσω. Αντιθέτως, φέρεται ότι πείσμωσε τόσο, που, ακόμα και με τα δυο μωρά στην αγκαλιά, έτρεχε σε κάθε πολιτική συγκέντρωση του Χουάν, συμμετέχοντας ενεργά στον σχεδιασμό του αγώνα για την εκλογή του ως προέδρου του συντηρητικού Εθνικού Κόμματος της Ουρουγουάης.

Οι δυο τους κατάφεραν να γίνουν ένα ασυναγώνιστο ζευγάρι, το οποίο, παρά τη λασπολογία που δέχτηκε από τους αντιπάλους του στις εκλογές των εκλεκτόρων στις 30 Ιουνίου, κατάφερε στην πρώτη πολιτική εμπειρία του να πάρει τη δεύτερη θέση.

Μπορεί ως τότε ο Χουάν Σαρτορί να μην κατείχε κάποιο δημόσιο αξίωμα, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως τα επόμενα χρόνια ο γαμπρός του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας, ακόμα και από το αξίωμα του προέδρου. Κρίνοντας μάλιστα από την αρχική του αντίδραση στο twitter λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Σαρτορί δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις πολιτικές φιλοδοξίες του στην Ουρουγουάη.

Παίζοντας με τα δύο παιδιά της

«Αυτό δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή της όλης προσπάθειας» υποστηρίζει στην ανάρτησή του. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Λοζάνη την εποχή που ο Χουάν Σαρτορί λάμβανε το δεύτερο πτυχίο του από τη σχολή Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου (HEC Lausanne).

Ο γάμος τους, που τελέστηκε το 2015, αποτέλεσε παγκόσμιο γεγονός, καθώς έγινε στον Σκορπιό, τον οποίο είχε αγοράσει το 2013 η Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ από την Αθηνά Ωνάση αντί του ποσού των 130.000.000 ευρώ. Στο διάσημο νησί είχε τελεστεί 47χρόνια νωρίτερα και η γαμήλια τελετή του Ελληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση με τη χήρα του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, Τζάκι.

Ιππασία στον γιο της μαθαίνει η πλούσια κληρονόμος

Κοριτσίστικο… καπρίτσιο η αγορά του παραδείσου του Ωνάση

Μετά την απόφαση της οικογένειας Ριμπολόβλεφ να μετατρέψει το άλλοτε ησυχαστήριο του Αριστοτέλη Ωνάση σε επίγειο παράδεισο για VIPs και κροίσους, όλο και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την αγορά του Σκορπιού να ήταν τελικά ένα κοριτσίστικο καπρίτσιο της Εκατερίνα, η οποία ήθελε διακαώς να αποκτήσει κάτι από την ευάλωτη τότε «χρυσή» κληρονόμο Αθηνά Ωνάση.

Αυτό μαρτυρούν, από τη μια, οι ελάχιστες επισκέψεις της οικογένειας στο θρυλικό νησί του Σκορπιού και, από την άλλη, η αλλαγή της χρήσης του από ιδιωτικό νησί σε ξενοδοχειακό παράδεισο για φραγκάτους επισκέπτες. Ετσι, όσοι υποστήριζαν το 2013 με τη μακροχρόνια μίσθωση του Σκορπιού ότι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα επαναφέρει στο νησί «άρωμα» από Ωνάση, έπεσαν έξω, αφού ούτε η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα ούτε και ο πατέρας της Ντμίτρι φαίνεται να είχαν τέτοια πρόθεση.

Όλα όσα έγιναν την εποχή που γιορτάστηκαν στο νησί τα 25α γενέθλια της νέας ιδιοκτήτριας, τον Ιούνιο του 2014, και ο γάμος της με τον Χουάν Σαρτορί έναν χρόνο μετά, δεν είχαν την παραμικρή σχέση με τα καλέσματα του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση ή της κόρης του Χριστίνας αμέσως μετά.

Έτσι, η οικογένεια Ριμπολόβλεφ θέλησε να περάσει στο επόμενο πλάνο της, το οποίο σχετιζόταν με την ανάπλαση του Σκορπιού προϋπολογισμού της τάξης των 165.000.000 ευρώ. Αν το νησί ζήσει πάλι ένδοξες στιγμές, αυτό θα γίνει μετά το 2021, που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) από τον περασμένο Μάιο.

Η πολυτελής θαλαμηγός του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

O κύριος όγκος της επένδυσης VIP Exclusive Club θα λάβει χώρα σε έκταση δύο στρεμμάτων στο ανατολικό τμήμα του νησιού, σε κοντινή απόσταση από τη ροζ βίλα. Θα περιλαμβάνει ένα κύριο συγκρότημα δύο επιπέδων, με επτά VIP υπνοδωμάτια, τρεις πισίνες, τεχνητή λίμνη, χώρους θαλασσοθεραπείας (spa), αίθουσα προβολών, κουζίνα, καθιστικά και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Θα κατασκευαστούν ακόμη 12 καινούργιες βίλες, οι οποίες θα παραχωρούνται προς 20.000 ευρώ την εβδομάδα, κατά μέσο όρο. Η σχεδιαζόμενη οικιστική ζώνη προβλέπεται ότι θα διαθέτει συνολικά 42 κλίνες.

Ανακαίνιση

Επίσης, θα ανακαινιστούν η ανατολική και η νότια παραλία και θα εκσυγχρονιστούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις με εκτεταμένους χώρους άθλησης, γυμναστήριο, αίθουσα bowling, σκοποβολή εσωτερικού χώρου, ιππασία και άλλα. Επιπλέον, θα αναβαθμιστούν οι υποδομές (εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, αφαλάτωσης, υποσταθμών μέσης τάσης, ελικοδρόμιο κ.ά.), θα δημιουργηθούν νέοι παιδότοποι και χώροι περιήγησης, νέο αμφιθέατρο, εκθεσιακοί χώροι και θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης στην περιοχή της φάρμας, όπου θα δημιουργηθούν και νέοι στάβλοι.

Το σχέδιο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των δύο λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού, ώστε να μπορούν να δένουν σε αυτά μεγάλα σκάφη αναψυχής, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί και τεχνητή λίμνη. Ολες οι εκσκαφές θα πραγματοποιηθούν υπό την εποπτεία των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και πριν από την κατασκευή κάθε έργου θα υποβάλλεται σχετικό αίτημα στην Εφορεία Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Η επένδυση θα δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της τουριστικής μονάδας και πολλαπλάσιες θέσεις κατά την κατασκευή της. Κύριος εκτελεστής του σχεδίου αυτού και της όλης επένδυσης είναι η Μυκήναι Α.Ε., την οποία έχει συστήσει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και είναι ο φορέας της επένδυσης του Σκορπιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This