Νοτοπούλου: Έπεσαν πάνω μου σαν κανίβαλοι και με έκαναν να κλάψω!

Must Read

«Έχω προϋπηρεσία στο bullying. Με κανιβάλισαν κανονικά επειδή είμαι γυναίκα» λέει μιλώντας ανοιχτά στην «Espresso» η πρώην υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, συμπληρώνοντας, ωστόσο, στη συνέχεια ότι «…δεν θα παραδοθώ στις παθογένειες και τις νευρώσεις καθενός που κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και χυδαιολογεί».

Από την
Βίβιαν Μπενέκου

Η εντυπωσιακή Θεσσαλονικιά πολιτικός δέχθηκε άπειρες επιθέσεις. Eκλαψε, πληγώθηκε και τελικά σηκώθηκε και κατάφερε να εκλεγεί πανηγυρικά βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Στην ερώτησή μας για το αν ποτέ υπήρξαν «στραβοπατήματα» για τα οποία να δέχθηκε την μήνιν του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά δυνατά: «Ο Τσίπρας δεν είναι μπαμπάς μου να με μαλώνει»!

Η Κατερίνα Νοτοπούλου θεωρεί ότι το κόμμα της, που βρίσκεται σε τροχιά μετασχηματισμού, πρέπει να ξεφύγει από το παρελθόν του, να ταξιδέψει σε ανοιχτές θάλασσες και να μην εγκλωβίζεται στο εσωτερικό του. Ακόμη, αποκαλύπτει στην «Espresso» ότι δεν είναι μόνη, έχει σύντροφο, τον άνθρωπό της, όπως τον χαρακτηρίζει, που ενώ εκείνος τη στηρίζει, εκείνη δεν του μαγειρεύει… Γι’ αυτό και έχει κάνει «διατριβή» στα καλύτερα delivery της Θεσσαλονίκης.

  • Πώς είναι να κάθεται στα έδρανα της ολομέλειας μία 30χρονη γυναίκα όπως εσύ;

Όπως κάθε αρχή, έχει κι αυτή τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της. Συνοδεύεται από ψυχολογικές μεταβολές και αγωνία. Η βουλευτική ιδιότητα συνιστά για μένα μία νέα πρόκληση: να αγωνίζομαι εντός και εκτός Κοινοβουλίου για όσα πιστεύω και υπερασπίζομαι. Είναι ελπιδοφόρο οι νέοι να μπαίνουμε μπροστά στη μάχη για την υπεράσπιση των πολλών. Να νοιαζόμαστε και να εργαζόμαστε για την ευτυχία των ανθρώπων, για μια δίκαιη ζωή. Κάτι αρχίζει να αλλάζει.

  • Τι έφταιξε και η πρώτη φορά Αριστερά απογοήτευσε;

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω μαζί σας. Δεν θεωρώ ότι απογοήτευσε κι αυτό εν ευθέτω χρόνω θα αποδειχθεί και ιστορικά θα δικαιωθεί. Κληθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια στις πιο σκληρές συνθήκες, η οικονομία σταθεροποιήθηκε, αποκτήσαμε ξανά την κυριαρχία μας και την αξιοπιστία μας διεθνώς. Και το κυριότερο; Βγήκαμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους. Η χώρα μας ήταν σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, 2.500.000 ανασφάλιστοι, φτώχεια, φόβος και απορρυθμισμένη αγορά, απροστάτευτοι εργαζόμενοι. Σήμερα όλα είναι αλλιώς. Βγήκαμε από τα Μνημόνια αλλά η διαδρομή έως εκεί διήρκεσε αρκετά και για την κοινωνία, που συνέχισε να κάνει θυσίες έως το τέλος, υπήρξε θυμός που φοβάμαι ότι στράφηκε τελικά εναντίον του ίδιου της του εαυτού. Είχαμε και αδυναμία στο να επικοινωνήσουμε πόσα καταφέρνουμε. Με το σύστημα σύσσωμο να μας πολεμά με fake news και προπαγάνδα, εμείς επιμείναμε στη δουλειά και υστερήσαμε στην επικοινωνιακή αντεπίθεση. Ζω στη Μακεδονία και κυριολεκτικά έζησα στο πετσί μου τα ψέματα για την αξία της Συμφωνίας των Πρεσπών, που τώρα η νέα κυβέρνηση παίρνει ολοταχώς πίσω την απαράδεκτη και παραπλανητική της προπαγάνδα που παρέσυρε πολύ κόσμο στις κάλπες της μέσω της πατριδοκαπηλίας.

  • Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για τον μετασχηματισμό του, όπως εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας; Και το λέω γιατί έχουν αρχίσει πολλές γκρίνιες και συγκρούσεις εσωτερικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ένα πρωτοφανές ποσοστό έπειτα από 4,5 δύσκολα χρόνια. Αδιαμφισβήτητα είναι ο εκφραστής των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Ο εκσυγχρονισμός του, το άνοιγμά του, το μπόλιασμα της κοινωνίας και η οικοδόμηση σχέσεων με όσους εκπροσωπούμε είναι αίτημα των καιρών αλλά και της κοινωνίας. Αυτό είναι κοινή απόφαση, όπως αποφασίστηκε και στην κεντρική μας επιτροπή. Δεν υπάρχει αντίρρηση. Οικοδομείται καθημερινά η προοδευτική συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, αυτό το καθιστά ένα διαφορετικό, δημοκρατικό κόμμα.

  • Αν θα ήθελες κάτι να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιο ή τι θα ήταν αυτό;

Έχω εννοήσει ότι κάποιες συμπεριφορές και αντιδράσεις δεν έχουν να κάνουν με ιδεολογία, αλλά με χαρακτήρες. Και ο ανθρώπινος χαρακτήρας είναι πολύπλοκος. Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλά πολύ από το παρελθόν του. Υπήρξε για δεκαετίες ένα μικρό κόμμα. Πρέπει να μάθει να ταξιδεύει στις ανοιχτές θάλασσες της ιστορίας. Να είναι πιο ευέλικτος χωρίς να απαρνιέται τις αξίες του και χωρίς να εγκλωβίζεται στο εσωτερικό του.

  • Τομεάρχης Τουρισμού. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό και πώς θα διαμορφώσεις το πρόγραμμα του κόμματος για τον τουρισμό;

Πρόκληση μεγάλη. Ο τουρισμός είναι απαιτητικό χαρτοφυλάκιο, αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Όμως, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να δουλεύει στον αυτόματο πιλότο. Δηλαδή δεν αρκεί να έχεις τη φύση και τις ομορφιές της χώρας σου με το μέρος σου. Πρέπει να καταλάβουν όσοι εμπλέκονται με κάθε τρόπο στις υπηρεσίες του τουρισμού ότι πρέπει οι ίδιοι να αλλάξουν νοοτροπία. Αλλιώς στο Αιγαίο, λόγου χάρη, οι ξένοι θα προτιμούν τις καλές υπηρεσίες και τις τιμές της παράλιας Τουρκίας. Εμείς τον παραδώσαμε στο peak του. Το 2014 οι αφίξεις ήταν 22.000.000, σήμερα είναι 33.000.000! Συμβάλλει στο ΑΕΠ μας 20%, διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ οι επενδύσεις είναι περισσότερες από κάθε άλλο κλάδο. Αρα θέτουμε ψηλά τον πήχη για τη νέα κυβέρνηση και πάντα θα συγκρίνουμε το παραγόμενο έργο τους με τους στόχους που επιτεύχθηκαν το 2018. Το σχέδιό μας για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στηρίζεται σε πέντε άξονες: στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στο άνοιγμα νέων ξένων αγορών, στην ανάδειξη νέων προορισμών, στις επενδύσεις και στον θεματικό τουρισμό.

  • Πότε γνωριστήκατε με τον Αλέξη Τσίπρα; Ποιες είναι οι σχέσεις σας; Τον ενόχλησε κάτι σε όλη αυτή τη δική σου πορεία, για το οποίο να σε «μάλωσε»;

Γνωριστήκαμε όταν ο ίδιος είχε γίνει πρόεδρος του κόμματος και είχε εκλεγεί βουλευτής. Το ενδιαφέρον του για τη βόρεια Ελλάδα δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Ξέρετε, δεν είναι ο μπαμπάς μας για να μας μαλώνει. Πολιτικές συζητήσεις και ζητήματα λύνονται και ενίοτε οι απόψεις διίστανται. Εκτιμώ δεόντως ότι με εμπιστεύτηκε και γενικά εμπιστεύτηκε πολλούς νέους ανθρώπους.

  • Είχες εχθρούς στον δρόμο προς τη διεκδίκηση της βουλευτικής έδρας;

Πάντα υπάρχουν οι εχθροί, αλλά δεν με αφορά. Είχα ανθρώπους που με στήριξαν και μου έδωσαν αγάπη. Από αυτούς άντλησα δύναμη για να συνεχίσω. Στο «προχωράμε μαζί» είναι η αξία και εκεί στρέφω την προσοχή μου.

  • Υπάρχει σύντροφος, αγάπη, έρωτας στη ζωή σου;

Ο άνθρωπός μου…

  • Πώς υποδέχτηκε η οικογένεια την εκλογή σου;

Οι γονείς μου είναι αισθαντικοί, ακέραιοι και αδιαπραγμάτευτα έντιμοι άνθρωποι. Απαράμιλλης ποιότητας, δοτικοί και υποστηρικτικοί. Είμαι τυχερή, πολύ. Βέβαια ο πολύς κόσμος έχει τα ίδια συναισθήματα για τους γονείς του, αλλά χαίρομαι που έτσι νιώθω γι’ αυτούς. Ο πατέρας μου, πολυμαθής και λόγιος, η μητέρα μου, δοτική και δυνατή. Η αδελφή μου, η Μαρία, ένα υπέροχο πλάσμα που μου λείπει, γιατί σπουδάζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

  • Εχεις δεχθεί σεξιστικές επιθέσεις ως γυναίκα; Τι απαντάς;

Έχω προϋπηρεσία στο bullying. Με κανιβάλισαν κανονικά επειδή είμαι γυναίκα.
 Επεσα, σηκώθηκα, μερικές φορές σκοντάφτω ξανά, αλλά κάνω τη δουλειά μου, κοιτάζω τη ζωή μου. Δεν μπορώ να παραδοθώ στις παθογένειες της κοινωνίας μας και τις νευρώσεις καθενός που κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και χυδαιολογεί.
 Δυστυχώς, αυτό που έχω ζήσει δεν είναι ατομικό θέμα, αλλά συλλογικό. Αφορά πολλές γυναίκες από διάφορα πολιτικά σχήματα.

  • Σε λύγισαν ποτέ όλα αυτά τα περίεργα σχόλια διαφόρων; Εκλαψες για κάτι τέτοιο;

Εκλαψα και μάλιστα πολύ. Ηταν άδικο για εμένα και για τους ανθρώπους μου. Είναι ωμή βία να δολοφονούν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου επειδή είναι γυναίκα, νέα και ασχολείται με τα κοινά. Οσο με στεναχώρησαν τόσο πείσμωνα όμως. Δουλειά σκληρή και χαμηλοί τόνοι είναι η απάντησή μου. Και επαναλαμβάνω, είναι μεγάλη τιμή για μένα που χιλιάδες συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

  • Αγόρασες συνολάκια για τη Βουλή, θεσμικής μορφής;

Formal dressing code απαιτούσαν και οι προηγούμενες θέσεις μου. Ομολογώ ότι είναι και το στιλ που μου αρέσει από μικρή βέβαια, καθότι Θεσσαλονικιά βέρα.

  • Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου; Πώς διασκεδάζεις;

Δεν θυμάμαι πότε είχα τελευταία φορά ελεύθερο χρόνο. Οι συνθήκες της ζωής μου είναι εξαιρετικά απαιτητικές. Στιγμές χαλάρωσης; Τις αναζητώ απεγνωσμένα. Η μουσική είναι και συναίσθημα. Τελευταία που δεν ακούω τον ήχο καλά, είναι μόνο συναίσθημα. Γενικώς το συναίσθημά μου ορίζει τις επιλογές μου. Και στη μουσική. Η μουσική του Χατζηδάκι με ημερεύει. Εχει κάτι από προσευχή.

  • Γυμνάζεσαι; Μαγειρεύεις;

Δεν γυμνάζομαι και δεν μαγειρεύω. Ξεκλέβω χρόνο για γιόγκα και ξέρω τα καλύτερα delivery! Περπατάω… μόνο.

  • Διακοπές φέτος πού;

Εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα για ολιγοήμερες διακοπές, λόγω των νέων καθηκόντων, θα ήμουν ευγνώμων να βρεθώ σε ένα μέρος με θάλασσα. Μακάρι…

  • Ποια η ωραιότερη, για σένα, γωνιά στη Θεσσαλονίκη;

Ενα παγκάκι στην παραλία, εκεί νιώθω την αχλή της παραλίας.Το αίθριο στην άνω πόλη, εκεί νιώθω την Ιστορία. Το πάρκο της Αχειροποιήτου όπου μεγάλωσα, εκεί νιώθω τις αναμνήσεις μου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This