Η «συνάντηση» του Νικόλα Άσιμου με τον Στέλιο Καζαντζίδη!

Must Read

Ήταν 17 Μαρτίου 1988 όταν ο Νικόλας Άσιμος διάλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ήταν η μόνη υπόσχεση που δεν τήρησε. Είχε πει ότι δεν θα σκότωνε ποτέ τον εαυτό του. Κι όμως στο λυκόφως του σύντομου βίου του, στα 38 του, τον σκότωνε μέρα με τη μέρα.

Αρνητής της στράτευσης είχε προσποιηθεί τον τρελό για να πάρει απαλλαγή. Τα κατάφερε. Αυτό που προσποιήθηκε όμως δεν τον απέφυγε χρόνια αργότερα. Στα Εξάρχεια, όπου ζούσε και δημιουργούσε, είχε χάσει και τους λιγοστούς του φίλους.

Τον έλεγαν περιθωριακό, αναρχικό και πολλά άλλα. Δεν ήταν τίποτε απ’ όλα αυτά. Απλά ήταν διαφορετικός σε έναν κόσμο που δεν ήταν στα μέτρα του. Δεν του ταίριαζε.

Έγραφε στίχους, μουσική, έστηνε παραστάσεις θεατρικές, μουσικές, έστηνε και τον πάγκο του έξω από το Πολυτεχνείο για να πουλήσει τις κασέτες του. Απέφευγε τις δισκογραφικές εταιρείες και τον απέφευγαν κι αυτές, Ελάχιστα τα τραγούδια του που ηχογραφήθηκαν όσο ζούσε, ενώ αντίθετα, ειδικά στην Αθήνα, τον γνώριζαν πολλοί.

Ήταν δύσκολος και στις συνεργασίες του. Σε ένα συγκρότημα, σε ένα θίασο η «συνεργασία» απαιτεί και υποχωρήσεις. Εδώ δεν τις έκανε για την ίδια του τη ζωή, θα τις έκανε για μια παράσταση;

Λίγο πριν πεθάνει το μεγάλο κοινό τον ανακάλυψε τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου,

Ο ίδιος επέμενε να ερμηνεύει τα δικά του τραγούδια σε μικρά μαγαζιά και για λίγες παραστάσεις…

Ακόμη και ο θάνατός του στις περισσότερες εφημερίδες δεν άξιζε ούτε… μονόστηλο. Υπήρξαν φυσικά και οι εξαιρέσεις

Η Ελευθεροτυπία με κείμενα της Νίνας Βαγενά και του Γιώργου Βότση...

Η Πρώτη…

και το ΄Εθνος

Κι ο Στέλιος Καζαντζίδης που… κολλάει σε όλα αυτά;

Είναι απλό. Αν και ο Καζαντζίδης θα μπορούσε να ερμηνεύσει έξοχα κάποια από τα λαϊκά τραγούδια του Ασιμου, αλλά το 1995 στον δίσκο «Τα βιώματα» όχι μόνο ερμήνευσε σε στίχους του Λευτέρη Χαψιάδη και μουσική του Θανάση Πολυκανδριώτη το τραγούδι «Ο φίλος μας», αλλά του αφιέρωσε κι όλο το δίσκο!

 

 

 

Αν έχετε δέκα λεπτά χρόνο παρακολουθήστε τη συνέντευξη που έδωσε στο Κοζάνη TV ο ψυχίατρος του Νικόλα Άσιμου, Σωτήρης Παστάκας που δίνει εξήγηση και για την περιπέτεια της υγείας του

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This