Εύα Σερπιώτη: Από τα ΜΜΕ στα βουνά και στις… κορυφές της Αmazon!

Το πρώτο μυθιστόρημα της Εύας Σερπιώτη έγινε best seller

Must Read

Πριν πέντε χρόνια αποφασίζει «να πάρει»  στην κυριολεξία τα βουνά και να αχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή. Το πρώτο μυθιστόρημα με τίτλο «Three to tango» της Δημοσιογράφου Εύας Σερπιώτη, είναι πλέον best sellers της μεγαλύτερης πλατφόρμας παγκοσμίως αυτή της Amazon, κατακτώντας, σ ένα μόλις μηνα την 7η θέση στην κατηγορία in «Erotic Anthologies», την 10η στην κατηγορια«Other Foreign Language Fiction» και την 55η στην Ιαπωνία στην κατηγορια «erotica».

Κυρία Σερπιωτη η διάκριση ενός ελληνικού έργου ανάμεσα σε 32.000.000 τίτλους που διαθέτει η amazon δεν είναι κάτι που βλέπουμεσυχνά. Που νομίζεται ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Οφείλεται κάτ’αρχάς σ ένα σπουδαίο Έλληνα που έχει όραμα και στόχο ζωής να προβάλλει την ελληνική λογοτεχνία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ονομάζεται Δημήτρης Χριστοδούλου που ίδρυσε στο Λονδίνο την εκδοτική “on time books”, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους Έλληνες και Κυπρίους συγγραφείς να δοκιμάσουν να ανοίξουν τα «φτερά» τους σε ολόκληρο τον κόσμο! Ήδη οι τίτλοι που επέλεξε η ομάδα του να κυκλοφορήσουν έχουν μεγάλη επιτυχία στη διεθνή αγορά! Τον ευχαριστώ από καρδιάς για την ευκαιρια!

Περιμένατε το βιβλίο σας να έχειτόσομεγάληεπιτυχία;

Για να είμαι ειλικρινής όχι. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος ανάμεσα σε εκατομμύριατίτλους. Φυσικάείναι και τεράστιος ο αριθμός των ανθρώπων που ψάχνουν για να επιλέξουν τα βιβλία που θ αγοράσουν.

Τι πιστεύεται ότι τράβηξε το ενδιαφέρον των αναγνωστών;

Κάταρχάς το εξώφυλλο. Η «on time books»,έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Στη συνέχει απιστεύω ότι ο αναγνώστης διαβάζει σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο στο οπισθόφυλλο. Αν αυτό που θα του πεις εκεί σε λίγες αράδες κεντρίσει το ενδιαφέρον του τότε θα το αγοράσει.

Πιστεύετε ότι το θέματου βιβλίου σας κεντρίζει την περιέργεια;

Δεν θα το έλεγα έτσι ακριβώς. Θα έλεγα ότι όλοι οι άνθρωποι, και αν όχι όλοι οι περισσότεροι, έχουμεβρεθεί στη θέση της απατημένηςσυζύγου η της ερωμένης η του παντρεμένου που ζει μια διπλήζωή. Αυτό πραγματεύεται το βιβλίομέσα από μια αληθινήιστορία. Το ερωτικό τρίγωνο είναι ένα θέμα ταμπού αλλά και πολύ καυτό γιατί δυστυχώς στην κοινωνία μας πολλοί άνθρωπο ιβιώνουν παράλληλες σχέσεις.

Πως αντιμετωπίζεται η ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου σ ένα γάμο από τους εμπλεκομένους;

Κανένα τρίτο πρόσωπο δεν εμφανίζεται αν δεν βρει ένα μικρό άνοιγμα που εμείς δημιουργούμε. Στη συνέχεια μια κουβέντα με τον εσώτερο εαυτό μας, που ποτέ, μα ποτέ, δεν μας λέει ψέματα, θα μας δώσει την σωστή λύση για το ποια θα πρέπει να είναι η απόφαση μας. Γιατί ας μη παραβλέπουμε ότι παραμονεύει η πιθανότητα ακόμα και σε μια σχέση που γεννήθηκε βάσει σχεδίου να ξεπηδήσουν συναισθήματα και καταστάσεις απρόβλεπτες..

Όπως…

Όπως το τρίτο πρόσωπο να τρέφει αληθινά συναισθήματα για τον σύντροφο μας και ίσως πιο αληθινά και από τα δικά μας που μπορεί να έχουν φθαρεί στην πορεία των χρόνων συμβίωσης. Μπορεί αδίκως να υπερασπιζόμαστε μια σχέση που έχει τελειώσει μόνο για τα μάτια του κόσμου και το πληγωμένο μας «εγώ»..

Μιλάτε για καταστάσεις δυστυχίας.

Ναι είναι δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά η ζωή δεν αφήνει κανέναν να συνηθίσει για πολύ στην ευτυχία η την απελπισία. Η μια εναλλάσσεται με την άλλη, μας το δίνει η ζωή αυτό, ίσως για να μας θυμίζει συνεχώς ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και παντοτινό και πως πρέπει να εκτιμάμε τα αγαθά τη στιγμή που τα έχουμε. Πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι καθορίζουμε τη ζωή και το μέλλον μας και κανείς άλλος..

Όλα λοιπόν ξεκινούν και καταλήγουν στην αλήθεια;

Πιστεύω πως ναι. Όταν λέμε ψέματα στον εαυτό μας και μετά στους άλλους χάνουμε τη λογική μας, τη διαστρεβλώνουμε, γινόμαστε μικροί και εγωιστές. Όταν αγνοούμε την αλήθεια μας αγνοεί κι αυτή! Τότε η ζωή δεν είναι χαλαρή, όπως ένα φαρδύ ρούχο ..έτσι δεν θα έπρεπε να είναι η ζωή μας;

Οι φίλοι πόσο μπορούν να βοηθήσουν σε τέτοιες καταστάσεις;

Επειδή με ρωτάτε σας απαντώ. Επί της ουσίας, καθόλου! Οι φίλοι και οι γνωστοί, όσο καλοπροαίρετοι κι αν είναι απέναντι μας, σκέπτονται και συμβουλεύουν βάσει των δικών τους αναγκών, τα «θέλω» και τα πιστεύω τους. Πες τε μου, ποιος είναι καλύτερος φίλος από τον ίδιο μας τον εαυτό; Κανένας, γιατί αυτός ξέρει την αλήθεια μας και μπορεί να την ακολουθήσει αν τον αφήσουμε , τον εμπιστευτούμε και δεν τον στραμπουλίζουμε..

Πιστεύεται ότι μπορεί μια παράνομη ερωτική σχέση να έχει μέλλον;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κανόνες για σχέσεις παράνομες η μη. Φυσικά η αφετηρία, η αρχή μιας σχέσης, καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την εξέλιξη της. Όλα είναι πιθανά όμως στις ανθρώπινες σχέσεις.

Τι πιστεύεται ότι απαιτεί μια αληθινή σχέση χωρίς σχισμές και παράθυρα για λαθρεπιβάτες;

Παραίτηση από το εγώ και από την ιδιοτέλεια. Πως το πετυχαίνει κανείς αυτό θα με ρωτήσετε τώρα; Μα μέσω της αληθινής σχέσης, άρα της αληθινής αγάπης. Γιατί μέσα από μια αληθινή αγάπη είσαι ελεύθερος, δεν πιέζεσαι, δεν χρειάζεσαι υποκατάστατα

Κι αν παρόλο αυτά υπάρχει πρόβλημα σ ένα γάμο η σχέση;

Όσα συμβαίνουν στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα των δικών μας ενεργειών και κανενός άλλου. Δεν υπάρχει κανείς γύρω μας δεμένος σε μια δυσβάστακτη σχέση η σε κάποια θλιβερή σύμβαση γάμου αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Εγώ δεμένο δεν έχω δει κανέναν και πουθενά και φυσικά το να παραπονείται κανείς χωρίς καθόλου ν αντιδρά, δεν αποτελεί λύση για ν αλλάξει την κατάσταση γύρω του.. Εμείς οι ίδιοι υιοθετούμε τις δικές μας δικαιολογίες ως στάση ζωής και ως μια αδιαπραγμάτευτη πραγματικότητα.

Στο βιβλίο σας αναφέρεστε ότι οι έχοντες ζωή δεν ασχολούνται με τους άλλους..

Ναι πιστεύω ότι όταν έχουμε δική μας ζωή, γεμάτη, χαρούμενη ζωή, δεν έχουμε καν τον χρόνο ν ασχοληθούμε, να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τους άλλους. Διαφορετικά, όταν η ζωή μας είναι μίζερη, μανιάζουμε και γινόμαστε κακοί γιατί φοβόμαστε. Ας ασχοληθούμε να κρίνουμε τον εαυτό μας ο καθένας μας. Είναι και χρήσιμο και πιστέψτε με δεν έχει τελειωμό το να κρίνουμε τον εαυτό μας..

Με δυο λέξεις πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας.

Μια πρόκληση – πρόσκληση ν ανακαλύψουμε όλοι την αλήθεια μας, τα ειλικρινή συναισθήματα και την αγάπη προς τον εαυτό μας γιατί όλα ξεκινούν από εκεί.. Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας- δεν εννοώ εγωισμό- δεν μπορούμε ν αγαπήσουμε κανέναν και δεν θα μας αγαπήσει και κανένας. Τέλος τα ήθελα να πω σ όλους τους Έλληνες και Κυπρίουςσυγγραφείς να τολμήσουν και ν ανοίξουν τα φτερά τους στην παγκόσμιααγορά!

Μετα από πέντε χρόνια ζώντας απομονωμένη στο βουνό τι θα λέγατε σήμερα;

Ξαναγεννήθηκα!

Το βιβλίο της Εύας Στεριώτη, « three to tango» μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Και από την ontime books

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This