Κυριάκος Βελόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει τις Πρέσπες του Αιγαίου»

«Το ολέθριο λάθος με τις διερευνητικές επαφές μπορεί να κρύβει ακόμα και σχέδιο εκλογικού αιφνιδιασμού»

Must Read

«Ολέθριο λάθος οι συνομιλίες με την Τουρκία… Στην καλύτερη περίπτωση, εμείς θα πρέπει να αποχωρήσουμε, παίρνοντας την ευθύνη για μία δήθεν άρνηση διαλόγου» – «Χρέωσαν στον Άγιο Δημήτριο την έκρηξη Covid στη βόρεια Ελλάδα κι όχι στους αλλοδαπούς εργάτες που έμπαιναν με πλαστά τεστ».

  • Συνέντευξη στον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Ο Κυριάκος Βελόπουλος θεωρεί αδιανόητη εξέλιξη την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών και ξεκαθαρίζει ότι η Ελληνική Λύση μπορεί και θέλει να αλλάξει την Ελλάδα: «Δώστε μας μια τετραετία, για να φτιάξουμε την Ελλάδα όπως τη θέλουν οι Έλληνες και όπως της αξίζει».

Θεωρείτε την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία θετική εξέλιξη μέσα στο κλίμα που υπάρχει;

Είναι μία αδιανόητη εξέλιξη. Και το λέω αυτό, διότι όλη αυτή η διαδικασία συνοδεύτηκε από απίστευτα ψεύδη, από την κυβέρνηση φυσικά. Δεν είναι δυνατόν μέχρι την τελευταία στιγμή να διαψεύδεται, και μάλιστα με ανεπίτρεπτη φαιδρότητα, το ενδεχόμενο έναρξης των διερευνητικών και λίγο μετά την τελευταία διάψευση του ίδιου του πρωθυπουργού να ενημερωνόμαστε ότι αυτές ξεκινούν! Οταν η ελληνική κυβέρνηση κρύβει αυτή την εξέλιξη, ενώ την ίδια στιγμή την ανακοινώνει περήφανα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, καταλαβαίνουμε ότι είναι μέγα λάθος να προσέλθουμε στο τραπέζι. Αυτό διότι φαίνεται ξεκάθαρα πως η Τουρκία έρχεται για να διεκδικήσει, να εγείρει απαιτήσεις οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδος, ενώ εμείς για άλλη μια φορά θα πάμε με το ηττοπαθές δόγμα τού δεν διεκδικούμε τίποτα! Αρα, πάμε σε έναν διάλογο όπου οι Τούρκοι θα θέσουν το θέμα αποστρατιωτικοποίησης, αλλά και για πρώτη φορά θέμα γκρίζων ζωνών και αμφισβήτησης ελληνικής κυριαρχίας. Στην καλύτερη περίπτωση, εμείς θα πρέπει να αποχωρήσουμε, χρεώνοντας έτσι στη χώρα μας μία δήθεν άρνηση διαλόγου! Ο μόνος τρόπος θα ήταν να πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχοντας κι εμείς σαφείς διεκδικήσεις, που πηγάζουν μάλιστα από τη Συνθήκη της Λωζάννης και το Διεθνές Δίκαιο. Να διεκδικήσουμε το αυτοδιοίκητο Ιμβρου και Τενέδου, αποζημιώσεις για τις τουρκικές θηριωδίες στην Κωνσταντινούπολη, στον Πόντο, στην Ιωνία. Να απαιτήσουμε την άμεση αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων από την Κύπρο, προκειμένου και εμείς να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε συζήτηση. Ακόμα και η παρουσία του κ. Αποστολίδη ως επικεφαλής μόνο ευοίωνη δεν είναι.

Οι Πρέσπες του Αιγαίου

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι διαχειρίστηκε με επιτυχία το σύνολο των εθνικών μας ζητημάτων όλο το περασμένο διάστημα. Συμφωνείτε;

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Είναι η πρώτη κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση που όχι μόνο ανέχθηκε εισβολή και κατοχή εθνικής κυριαρχίας επί μήνες, αλλά προσπαθούσε να την υποβαθμίσει! Γεγονός που πλέον γεννά αμφιβολίες όχι μόνο για την ικανότητά της να διαχειριστεί τα κρίσιμα θέματα, αλλά και για τις πραγματικές προθέσεις της. Είναι πρωτοφανές το φαινόμενο όλο το εκσυγχρονιστικό μπλοκ του Σημίτη και του ΕΛΙΑΜΕΠ να κατέχει θέσεις-κλειδιά σε μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Προβληματίζει ακόμα και όλους αυτούς που ψήφισαν το κυβερνών κόμμα, μεταξύ άλλων για να διαμαρτυρηθούν και για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα βλέπουν με απόγνωση την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ετοιμάζει τις Πρέσπες του Αιγαίου, ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται να υπερψηφίσουν την πρόταση της Ελληνικής Λύσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με τις Πρέσπες. Αντίθετα ακούμε τον κ. Δένδια να δηλώνει επί λέξει «Πρέπει να έχουμε πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»! Αυτοί που υπόσχονταν ότι θα άλλαζαν τη συμφωνία και θα έβαζαν και βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων!

Η πανδημία

Η κυβέρνηση τα πήγε καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας;

Απαιτήσαμε αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με την πρόσληψη φυσικά του αντίστοιχου υγειονομικού προσωπικού. Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας έλεγε για «πεταμένα λεφτά». Σήμερα γνωρίζουμε ότι 8 στους 10 Ελληνες πέθαναν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, γεγονός που συνιστά έγκλημα. Η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει λιγότερα τεστ, για να παρουσιάζει λιγότερα κρούσματα και να πανηγυρίζει με τη βοήθεια των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα. Αφηνε επίτηδες το κόστος των τεστ στα ιδιωτικά κέντρα να είναι υπέρογκο, ώστε να αποτρέπει τον κόσμο και έτσι να κρατά τα κρούσματα χαμηλά.
Προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση να μην ανοίξει τα σύνορα, ειδικά τα βόρεια, γιατί γνωρίζαμε τι γίνεται στα Βαλκάνια. Αυτή, υπό τον εκβιασμό των Γερμανών και της TUI, προέβη στο ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο όλεθρος που δεν μπορούσε πλέον να κρυφτεί. Και, τέλος, προσπάθησε να συκοφαντήσει ακόμα και τη θρησκεία μας, χρεώνοντας την έκρηξη στη βόρειο Ελλάδα στον άγιο Δημήτριο, και όχι στους αλλοδαπούς εργάτες που αποδείχτηκε ότι έμπαιναν ανεξέλεγκτα, με πλαστά τεστ και φυσικά με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Την οποία φυσικά προσπαθεί να μετακυλίσει στους ειδικούς, όταν οι ίδιοι ειδικοί τη διαψεύδουν, όπως η κυρία Παγώνη διέψευσε πως υπήρξε εισήγηση για την απαγόρευση του ψαρέματος και του κυνηγιού!
Τώρα το νέο κυβερνητικό αφήγημα είναι το εμβόλιο, την ίδια στιγμή που άπαντες παραδέχονται ότι δεν είναι «πανάκεια». Την ίδια στιγμή που στη Νορβηγία ερευνώνται 23 περιπτώσεις θανάτου έπειτα από τον εμβολιασμό. Δηλαδή ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, ουδείς γνωρίζει τι παρενέργειες θα επιφέρει, ενώ οι ήδη διαπιστωμένες παρενέργειες είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, παρουσιάζεται ως η μαγική λύση που θα διώξει την πανδημία. Επιχειρούν μάλιστα να το κάνουν υποχρεωτικό με δόλιες μεθόδους, γεγονός που φυσικά είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για συνέπειες που θα μας οδηγήσουν σε ένα νέο καμουφλαρισμένο Μνημόνιο. Αντέχει η ελληνική οικονομία;

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων και της πολιτικής που ακολουθήθηκε. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να αλυσοδέσει τη χώρα προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων, επικαλούμενη το χάος που η ίδια δημιούργησε. Και άμεσα να υιοθετήσει τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για συνολική ιχνηλάτηση του ιικού φορτίου, ώστε να σταματήσουν τα οριζόντια μέτρα απαγόρευσης που καταστρέφουν την οικονομία. Μόνο από την εστίαση, μία στις δύο επιχειρήσεις οδηγούνται σε λουκέτο με ορατό τον κίνδυνο 1.000.000 συμπολίτες μας να μείνουν χωρίς δουλειά! Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν μείνει ήδη έναν χρόνο χωρίς έσοδα και υπάρχουν δυσοίωνες προβλέψεις και για το 2021. Η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει το παραγωγικό μοντέλο που προτείνουμε, βασισμένο στον εθνικό προστατευτισμό και τον οικονομικό πατριωτισμό με έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή και την αυτάρκεια, αντί να στηριζόμαστε στα γυάλινα πόδια του τουρισμού. Λύσεις υπάρχουν, η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να τις εφαρμόσει. Να διεκδικήσει τα κλεμμένα 3 δισ. από τη Novartis, κλεμμένα λεφτά του ελληνικού λαού. Να κλείσει τις ανεξάρτητες Αρχές που κοστίζουν στον Ελληνα φορολογούμενο περίπου 600.000.000 για να βολεύει η εκάστοτε κυβέρνηση 1.400 άτομα. Να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Γερμανία για το diesel gate, Να σταματήσει άμεσα την αιμορραγία με τους μετακλητούς, που πλέον έχουν φτάσει σε αριθμό-ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών. Να πώς μπορεί να εξοικονομήσει άμεσα πόρους για την πραγματική οικονομία.

«Σχέδιο εκλογικού αιφνιδιασμού με δήθεν ηρωική αποχώρηση από τις συνομιλίες»

Βλέπετε εκλογές σύντομα; Θα είστε έτοιμοι γι’ αυτές;

Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι θα κάνει εκλογές εντός του 2021. Η πλήρης αποτυχία του Προϋπολογισμού, που φαίνεται να καταρρέει πριν συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας του έτους. Το ολέθριο λάθος με τις διερευνητικές επαφές μπορεί να κρύβει ακόμα και σχέδιο εκλογικού αιφνιδιασμού με δήθεν ηρωική αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και προσφυγή στις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση η παρούσα κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχει αποδείξει ότι δεν λειτουργεί με γνώμονα τις επόμενες γενιές, αλλά τις επόμενες εκλογές. Εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει μία τετραετία. Μόνο μία τετραετία, για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Διότι εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Δεν ήρθαμε στην πολιτική με κληρονομικό δικαίωμα αλλά με αγάπη για την πατρίδα και σκληρή δουλειά. Και αυτό θα το αποδείξουμε όταν ο λαός μάς δώσει την ευκαιρία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This