Αναστάσιος Habibi: Η μελωδία μιας τραγωδίας (video)

Το τροχαίο με τον χαμό 16χρονου αγοριού που άγγιξε την ψυχή του μαθητή-τραγουδιστή

Must Read

Ακούγοντάς τον σε συνεπαίρνει με τη μοναδική λαϊκή χροιά της φωνής του. Αν και μόλις 17 ετών και μαθητής λυκείου, ο Αναστάσιος Habibi μπαίνει δυναμικά στη μουσική σκηνή, θέλοντας να υπηρετήσει το λαϊκό τραγούδι και να κάνει πραγματικότητά τα μουσικά του όνειρα, έχοντας στο πλευρό του τη δισκογραφική του εταιρία Just Do It Production.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Αλβανία, καταθέτει τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν οι γονείς του για να τα καταφέρουν. Μαζί με τον φίλο του Γιώργο Δήμου, ο οποίος υπογράφει τους στίχους και τη μουσική του «Ελα για λίγο», που γράφτηκε στη μνήμη του 16χρονου φίλου του που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, είναι συνοδοιπόροι στο μουσικό όνειρο που θέλει να πραγματοποιήσει.

Οπως πληροφορηθήκαμε, το «Ελα για λίγο» κρύβει μια τραγική ιστορία: Τον θάνατο ενός 16χρονου αγοριού.

Η ιστορία του τραγουδιού είναι θλιβερή, μια και ο στιχουργός και συνθέτης του τραγουδιού, Γιώργος Δήμου, το έγραψε για έναν παιδικό του φίλο, ο οποίος δεν είναι πια μαζί μας έπειτα από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα που είχε στα 16 του. Ο δημιουργός, όμως, δεν ήθελε να σταθεί μόνο στην τραγική απώλεια, αλλά να αγγίξει τις ψυχές όλων εκείνων που έχουν βιώσει κάθε είδους απώλεια, ακόμη και χωρισμού, γιατί και ο χωρισμός κρύβει μια απώλεια στη ζωή κάποιου. Ο Γιώργος Δήμου πιστεύει πως τα τραγούδια είναι για να γιατρεύουν τις πληγές μας ή να δίνουν απαντήσεις στα αναπάντητα γιατί.

Κατάγεσαι από την Αλβανία και έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα. Νιώθεις την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα σου;

Φυσικά και νιώθω την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου.

Οι συμμαθητές σου στο λύκειο πώς σε αντιμετωπίζουν αναφορικά με την ενασχόλησή σου με το τραγούδι;

Με στηρίζουν όλοι τους πάρα πολύ. Επίσης, πέρα από τους συμμαθητές μου, με έχουν στηρίξει πολύ και οι καθηγητές μουσικής μου, και στο γυμνάσιο αλλά και στο λύκειο. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.

Είχες δύσκολα παιδικά χρόνια;

Ναι, αλλά περισσότερες δυσκολίες αντιμετώπισαν οι γονείς μου, οι οποίοι προσπαθούσαν να μεγαλώσουν δύο παιδιά, ειδικά όταν ξαφνικά μέσα σε μια μέρα έμειναν και οι δύο χωρίς δουλειά. Δεν το έβαλαν, όμως, κάτω και με όσες δυνάμεις είχαν κατάφεραν να εκπληρώσουν τα θέλω μας, να μας δώσουν τα απαραίτητα και να μη μας λείψει τίποτα. Στερήθηκαν αρκετά αυτοί για εμάς και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με μεγάλωσαν, παρά τις μεγάλες τους δυσκολίες, χωρίς να μου λείψει τίποτα και προπάντων να μου δώσουν τις σωστές αρχές.

Έχεις βιώσει τον ρατσισμό;

Οχι! Αντιθέτως, είχα πάντα φίλους, που με αγαπούσαν και με στηρίζανε πάντα. Με ενοχλεί όμως πολύ όταν τον βλέπω να γίνεται σε άλλους.

Δεν κρύβεις την καταγωγή σου. Πώς αισθάνθηκες όταν έκανε το ίδιο και η Ελένη Φουρέιρα;

Σε καμία περίπτωση δεν θα έκρυβα την καταγωγή μου. Όσον αφορά τώρα την Ελένη Φουρέιρα, δεν νομίζω πως μπορώ εγώ ή κάποιος άλλος να κρίνει έναν άνθρωπο, όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αυτό που θέλουμε και αυτό που νιώθουμε. Κανείς μας δεν ξέρει τι μπορεί να πέρασε ή ποιος ήταν ο λόγος που το έκρυψε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το σεβαστώ και να μην κρίνω κανέναν.

Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να κάνεις ένα ντουέτο;

Με όλους, πράγμα αδύνατον φυσικά, αλλά και δυνατό. Ποτέ δεν ξέρεις. Αν θα έπρεπε να επιλέξω, θα επέλεγα τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Δηλώνεις λαϊκός ερμηνευτής;

Θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς για να δηλώσω την καλλιτεχνική μου ταυτότητα, μια και είμαι μόλις 17 ετών. Είναι γεγονός, όμως, πως το λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που με εκφράζει περισσότερο και είναι κάτι που λατρεύω. Παράλληλα, όμως, μου αρέσει και πιστεύω πως υποστηρίζω πολύ καλά και το μοντέρνο είδος μουσικής.

Τι εύχεσαι να σου συμβεί τα επόμενα πέντε χρόνια;

Πρώτα από όλα να έχει τελειώσει όλο αυτό που περνάμε όλοι μας, γιατί ζούμε πολύ δύσκολες στιγμές, και να βγούμε όλοι καλά και υγιείς. Στη συνέχεια, θα ήθελα να έχω ανέβει αρκετά περισσότερο επαγγελματικά – καλλιτεχνικά.

Σύστησέ μας με πέντε λέξεις τον Αναστάσιο.

Πεισματάρης, ευαίσθητος, αισιόδοξος, μουσικός, πιστός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This