Τίνα Τράκου: «Τα παιδιά με αναπηρία είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας»

«Oι καλλιτέχνες φτάσαμε στα όρια μας και η πολιτεία πρέπει να μας στηρίξει έμπρακτα»

Must Read

Η ερμηνεύτρια Τίνα Τράκου επιστρέφει στο μουσικό στερέωμα και ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ! Μετά από ένα «δημιουργικό διάλλειμα», όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, προβαίνει στην δημιουργία μιας εταιρείας Αρωγής Παιδιών με αναπηρία «ΔΩΣΕ ΖΩΗ» με σκοπό η τέχνη, το τραγούδι , η μουσική να μπορέσουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη υλική αλλά κυρίως ψυχολογική.

  • Συνέντευξη στην Πωλίνα Χρήστου

Κα. Τράκου ποιος είναι ο στόχος και οι δράσεις του Συλλόγου «ΔΩΣΕ ΖΩΗ»;

Είναι ευχή στις μέρες μας να μπορείς και να έχεις τη διάθεση να προσφέρεις. Ο σύλλογος μετράει ήδη σχεδόν 5 χρόνια παρουσίας με συνεχή δράση και υποστήριξη παιδιών με αναπηρία. Είναι χαρά να μπορείς να βλέπεις πως η συμβολή σου, υλική αλλά και ψυχολογική πρωτίστως, δίνει ελπίδα σε αυτά τα παιδιά πως ο κόσμος καλυτερεύει. Τα παιδιά με αναπηρία έχουν το δικαίωμα να κοινωνικοποιηθούν όπως όλοι μας. Οφείλουμε συλλογικά να τα ενισχύσουμε, να τα στηρίζουμε αλλά σε καμία περίπτωση να τα λυπόμαστε. Πεποίθησή μας, είναι πως πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και όχι να τα περιφρονούμε και να τα περιθωριοποιούμε. Ο σύλλογος οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις κυρίως θεματικές συναυλίες, που έχουν ως σκοπό τους την οικονομική ενίσχυσή του, κατ’ επέκταση την οικονομική ενίσχυση παιδιών με αναπηρία καθώς και των οικογενειών τους.

Βρίσκετε αρωγούς στην προσπάθειά σας; Είναι και μια δύσκολη εποχή όπου όλοι οι Σύλλογοι και οι Φορείς ψάχνουν για χρηματοδότηση.

Μέχρι πριν ένα χρόνο αν θα με ρωτούσατε, θα σας έλεγα πως πραγματικά με τη στήριξη των δήμων και της Περιφέρειας, μέσω των συναυλιών μας, δεν χρειάστηκε κανενός άλλου είδους στήριξη, τώρα όμως μετά από ένα χρόνο απουσίας από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, αν δεν επιστρέψουμε γρήγορα και δυναμικά στις συναυλίες μας, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την αλήθεια. Ποιος θα μας στηρίξει και πως!

Η επιστροφή συνδυάζεται και με την κυκλοφορία ενός αγαπημένου τραγουδιού από τα παλιά, το «Άσε με να σ΄αγαπάω» που πρωτοερμήνευσε η Λίτσα Διαμάντη. Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο τραγούδι;

Είναι ένα τραγούδι που πάντα μου άρεσε να το ερμηνεύω στα προγράμματά μου. Έχει μια αλήθεια ο στίχος για μια βαθιά και ειλικρινή αγάπη χωρίς ανταλλάγματα και επιστροφές.. Φανερά ουτοπική, αλλά τόσο σπουδαία σαν αίσθημα…

Τι διαφορετικό θεωρείτε ότι του έχετε προσδώσει;

Η αλήθεια είναι πως δεν θυμίζει η διασκευή σε τίποτα το πρωτότυπο και αυτή ήταν και σκέψη μας. Πήρα ένα καθαρό λαϊκό τραγούδι και με τη βοήθεια του γνωστού DJ Νίκου Κουρή το μετατρέψαμε σε μια αισθαντική μπαλάντα, με πνευστά και φυσικά όργανα με μια χαλαρότητα που έρχεται σε κόντρα με την ουσία του στίχου κ αυτό κάνει πιστεύω κ τη διαφορά.

Ο καλλιτεχνικός χώρος έχει πληγεί ιδιαίτερα τον τελευταίο ένα χρόνο και κάτι. Είστε αισιόδοξη;

Θέλω να πιστεύω, πως δεν υπάρχει παρακάτω… Φτάσαμε στα όρια μας και τώρα η πολιτεία θα πρέπει να μας στηρίξει έμπρακτα με όλους τους τρόπους! Η μουσική είναι ζωή και θεωρώ πως αφού ξεπερνάμε σιγά σιγά τον κίνδυνο της υγείας μας της σωματικής θα πρέπει να σκεφτούμε πως θα γιατρευτούμε και ψυχικά. Και η μουσική είναι από μόνη της γιατρειά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This