Άγνωστης προέλευσης κομμάτι πυραύλου θα πέσει στη Σελήνη στις 4 Μαρτίου

Αναμένεται να σχηματιστεί νέος κρατήρας στη Σελήνη

Must Read

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις 4 Μαρτίου, όποτε και προβλέπεται ένα μεγάλο τμήμα πυραύλου άγνωστης προέλευσης να βγει εκτός ελέγχου και να πέσει στην «σκοτεινή» πλευρά του φεγγαριού.

Η πρόσκρουση δεν θα είναι ορατή από τα τηλεσκόπια στη Γη ή από τον αμερικανικό σεληνιακό δορυφόρο Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), ωστόσο το σκάφος της NASA πιθανώς θα μπορέσει να δει με τις κάμερες του τον κρατήρα που θα δημιουργηθεί. Όμως σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η αναζήτηση αυτή μπορεί να πάρει εβδομάδες ή και μήνες.

Ποια είναι η προέλευση του «διαστημικού σκουπιδιού»

Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι πρόκειται για τμήμα πυραύλου Falcon 9 της αμερικανικής Space X, o οποίος είχε θέσει σε τροχιά έναν περιβαλλοντικό δορυφόρο τον Φεβρουάριο του 2015. Ύστερα η Space.com, ανέφερε πως το κομμάτι πυραύλου προέρχεται από τον κινεζικό πύραυλο Chang’e 5-T1 που είχε εκτοξευθεί το 2014.

Ωστόσο, η Κίνα αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι το ανώτερο τμήμα του συγκεκριμένου πυραύλου κάηκε πλήρως στη ατμόσφαιρα. Η διάψευση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται από νεότερα στοιχεία της Δύναμης Διαστήματος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο πυραυλικό τμήμα εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα τον Οκτώβριο του 2015.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This