Προσφορά 41,4 δισ. δολάρια για την απόκτηση του Twitter έκανε ο Έλον Μασκ!

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας επιθυμεί να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο, για να μπορέσει να «ξεκλειδώσει», όπως λέει, τις εξαιρετικές δυνατότητές της...

Must Read

«Μια προσφορά που δεν μπορούν να αρνηθούν» έκανε σήμερα ο Έλον Μασκ, καθώς ενδιαφέρεται να αγοράσει το Twitter, έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, προσφέροντας 41,39 δισεκατομμύρια δολάρια και μάλιστα σε… μετρητά!

Σκοπός του επικεφαλής της Tesla και πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη είναι, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο, ούτως ώστε να μπορέσει να κάνει τις αλλαγές που επιθυμεί. Η προσφορά που έγινε προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές, ήρθε λίγες ημέρες αφότου ο Μασκ απέκτησε το 9,2% των μετοχών της δημοφιλούς πλατφόρμας social media.

Το ποσό των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή που προσφέρει ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος είναι υψηλότερο κατά 38% από την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, δηλαδή την τελευταία ημέρα πριν την ανακοίνωση της εισόδου του στο μετοχικό κεφάλαιο. Προχθές Τρίτη, πάντως, ο Μασκ δήλωσε πως παρότι είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της πλατφόρμας, δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο. «O Έλον Μασκ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο διοικητικό μας συμβούλιο», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Παράγκ Αγκραουάλ.

Σε χθεσινή επιστολή του προς τον επικεφαλής της πλατφόρμας, Μπρετ Τέιλορ, ο Έλον Μασκ επισημαίνει ότι η προσφορά του είναι «η καλύτερη», ενώ διευκρινίζει ότι είναι  και η «τελική». «Δεν έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση, ούτε πιστεύω ότι μπορώ να προχωρήσω στις απαραίτητες αλλαγές, όσο η εταιρεία είναι εισηγμένη», επισημαίνει στην επιστολή του, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, τις κινήσεις του, εφόσον η προσφορά του δεν γίνει δεκτή, καθώς, όπως γράφει, σε μια τέτοια περίπτωση, «θα χρειαστεί να επανεξετάσω την στάση μου ως μέτοχος».

«Πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία»

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας επισημαίνει ότι «το Twitter έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Θα τις ξεκλειδώσω». Επιπλέον αναφέρει ότι πιστεύει ότι η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την ελεύθερη έκφραση σε όλον τον κόσμο, κάτι που είναι απαραίτητο για μία λειτουργική δημοκρατία. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι, από την ημέρα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει μετοχές, συνειδητοποίησε ότι το όραμά του για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με τη σημερινή δομή της εταιρείας. «Το Twitter θα πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία», ανέφερε.

Μόλις έγινε γνωστή η πρόταση εξαγοράς, οι μετοχές της πλατφόρμας αυξήθηκαν κατά 11% στις προχρηματιστηριακές συναλλαγές, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι «θα εξετάσει με προσοχή» την προσφορά του Έλον Μασκ για την εξαγορά της και την έξοδό της από τη Γουόλ Στριτ. «Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter θα εξετάσει με προσοχή την προσφορά, για να καθορίσει την στάση που θεωρεί ότι θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντας της εταιρείας και όλων των μετόχων της Twitter», αναφέρεται σχετικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This