«Στοχεύει στο κέρδος και όχι στο καλό της ανθρωπότητας» – Ο Ίλον Μασκ μήνυσε τον CEO της OpenAI

Ζητά να διαθέσει την έρευνα και την τεχνολογία της στο ευρύ κοινό

Must Read

Ο Ίλον Μασκ κατέθεσε μήνυση εναντίον της OpenAI, δημιουργό του αμφιλεγόμενου ChatGPT, και του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Σαμ Άλτμαν. Ο μεγιστάνας τον κατηγόρησε ότι εγκατέλειψε την αρχική αποστολή της εταιρείας να αναπτύξει την Τεχνητή Νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας και πλέον ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μασκ κάνει λόγο για παραβίαση συμβολαίου καθώς ο Άλτμαν και ο συνιδρυτής της start up, Γκρεγκ Μπρόκμαν, τον προσέγγισαν αρχικά για να ιδρύσουν μια ΜΚΟ ανοιχτού κώδικα, αλλά αυτή επικεντρώνεται πλέον στο να βγάλει χρήματα.

Η μήνυση κατατέθηκε την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο και με αυτήν ο Μασκ ζητά δικαστική απόφαση ώστε η OpenAI να διαθέσει την έρευνα και την τεχνολογία της στο ευρύ κοινό. Επιπλέον, επιδιώκει να την εμποδίσει να χρησιμοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του GPT-4, για οικονομικά οφέλη της Microsoft ή προσώπου.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και του Χ (πρώην Twitter) αποχώρησε από το ΔΣ της OpenAI το 2018 και επικρίνει τους δεσμούς της Microsoft με την startup. Ο Σαμ Άλτμαν απολύθηκε από το πρώην ΔΣ της εταιρείας και λίγες ημέρες αργότερα, επέστρεψε με νέο διοικητικό σχήμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This