Ν. Σύψας: «Εάν δεν τηρούνται οι αποστάσεις και μάσκα να φορέσουμε… δεν μας σώζει τίποτα!» (video)

Must Read

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown, όπως επίσης και λήψης κι άλλων περιοριστικών μέτρων άφησε για άλλη μια φορά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι διαχειρίσιμη. «Ακόμη δεν είμαστε στο δεύτερο κύμα. Είναι ασφαλής χώρα η Ελλάδα. Απλώς θέλουμε να παραμείνουμε έτσι και να μην έχουμε ατύχημα», ανέφερε, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Σε ό,τι αφορά την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ, υπογράμμισε ότι επρόκειτο για ένα συμβολικό μέτρο «σαν καμπανάκι ότι ο ιός είναι εδώ και μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους. Βέβαια, η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο της απόστασης, που είναι το βασικό». Εντούτοις, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού ξεκαθάρισε ότι «εάν δεν τηρούνται οι αποστάσεις, και μάσκα να φορέσουμε δεν μας σώζει τίποτα. Δηλαδή, αν είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον».

Όσον αφορά τα ορφανά κρούσματα που ανακύπτουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε το γεγονός αναμενόμενο, επισημαίνοντας ότι απευκταίο είναι να υπάρχουν «τοπικές εκρήξεις κρουσμάτων κατά τόπους».

Χιλιάδες αρνητικά τεστ

Κληθείς να σχολιάσει τα χιλιάδες αρνητικά τεστ κορωνοϊού των Βρετανών τουριστών, σημείωσε: «Ασφαλώς υπάρχουν θετικά μεταξύ αυτών. Ασυμπτωματικοί άνθρωποι θα περάσουν τα σύνορα και έπειτα από μερικές θα βρεθούν θετικοί στον ιό. Δεν γίνεται να πιάσουμε όλα τα κρούσματα στα σύνορά μας».

Αναφορικά με το εμβόλιο, δήλωσε ότι στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για να υπάρξει συλλογική ανοσία. «Όμως επειδή αυτό δεν θα έχει γίνει ούτε μέχρι το καλοκαίρι του 2021, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό», κατέληξε.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

https://youtu.be/w-nDz6fBop0

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This