Κυριακή 20/6/2021

Μυστήριο με Σουηδό τουρίστα που εδώ και δύο μήνες βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό

Μυστήριο αποτελεί για την ιατρική κοινότητα η περίπτωση ενός 21χρονου Σουηδού τουρίστα που επισκέφτηκε τη χώρα μας και παλεύει δύο μήνες με τον κορονοϊό.

Ο νεαρός που αρρωσταίνει, αναρρώνει και υποτροπιάζει ξανά, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων και έχει υποβληθεί σε τρία τεστ για τον Covid-19, από τα οποία τα δύο πρώτα ήταν θετικά.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, τα αποτελέσματα του τρίτου τεστ θα είναι γνωστά σήμερα το μεσημέρι. Ο 21χρονος, που ήταν το 19ο κρούσμα στην Κρήτη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Χανίων.

Οταν ήρθε στην Ελλάδα, στις 5 Μαΐου, έγινε το τεστ όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο για τους τουρίστες και βγήκε θετικό. Αμέσως, μπήκε σε καραντίνα για 14 ημέρες σε ξενοδοχείο στην Αθήνα και τις επόμενες ημέρες εμφάνισε συμπτώματα.

Έτσι, νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Παράλληλα έγινε ιχνηλάτηση σε επτά στενές επαφές του, που υποβλήθηκαν σε τεστ και βγήκαν αρνητικά. Αφού νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο, ο 21χρονος πήρε εξιτήριο στις 19 Μαΐου, αλλά έκανε τεστ που βγήκε θετικό και τέθηκε εκ νέου σε 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Η καραντίνα έληξε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ο Σουηδός έφυγε και η πορεία του παρέμενε άγνωστη για τις Αρχές, έως την Τετάρτη 16 Ιουνίου, που εισήχθη εκ νέου στο Νοσοκομείο Χανίων με συμπτώματα Covid-19.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ