Κομισιόν: Εμβολιασμοί κατά της γρίπης νωρίτερα προς αποφυγή έξαρσης με δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Must Read

Μπροστά στον ορατό φόβο ξεσπάσματος ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας του SARS-CoV-2 το φθινόπωρο η Κομισιόν ζητά από τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. να ξεκινήσουν φέτος νωρίτερα από τις άλλες χρονιές και σε ευρύτερη κλίμακα τις εκστρατείες εμβολιασμού των πληθυσμών τους κατά της εποχικής γρίπης, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν ταυτοχρόνως ξεσπάσματα γρίπης και Covid-19.

Όπως εξηγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος είναι να μην κορεστούν τα νοσοκομεία, όπως έγινε στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

«Ταυτόχρονα ξεσπάσματα εποχικής γρίπης και Covid-19 θα ασκήσουν μεγάλη πίεση στα συστήματα υγείας» αναφέρεται σε έγγραφο, στο οποίο παρατίθεται ένας κατάλογος με τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για να προετοιμαστούν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. για ένα πιθανό μεγάλο δεύτερο κύμα Covid-19 το φθινόπωρο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν νωρίτερα στον εμβολιασμό των πληθυσμών των χωρών τους για τη γρίπη, κάνοντας τους εμβολιασμούς το καλοκαίρι αντί για το φθινόπωρο. Οι Βρυξέλλες κάλεσαν επίσης φέτος τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να αγοράσουν περισσότερα εμβόλια κατά της γρίπης και να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν αλλά και να υποβάλουν σε διαγνωστικά τεστ για SARS-CoV-2 περισσότερους ανθρώπους.

Με το βλέμμα στραμμένο στο ενδεχόμενο του δεύτερου κύματος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε επίσης μερικά άμεσα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ενίσχυση της ετοιμότητας στον τομέα της Υγείας. «Τώρα γνωρίζουμε περισσότερα για τον ιό. Περισσότερα για τον αντίκτυπό του. Αλλά δεν γνωρίζουμε τα πάντα ακόμα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς και τόνισε ότι «καθήκον μας είναι να παραμένουμε σε εγρήγορση και να δρούμε προληπτικά».

Ο κ. Σχοινάς επεσήμανε ότι «το σύνολο των μέτρων στοχεύει στην αντιμετώπιση περαιτέρω ενδεχόμενων εστιών του Covid-19» και υπογράμμισε ότι «με βάση τα διδάγματα των τελευταίων μηνών, σχεδιάζουμε για το μέλλον ώστε να αποφύγουμε τους αυτοσχεδιασμούς, με ενίσχυση της ετοιμότητάς μας σε όλα τα μέτωπα, διαφύλαξη της ενιαίας αγοράς και των βασικών ελευθεριών της και διευκόλυνση της πορείας προς την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη σε ολόκληρη την Ε.Ε.».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This