Δεκατιανό: 5 συμβουλές για υγιεινές επιλογές 

Must Read

Ένας όρος που έχει μπει για τα καλά τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας είναι το «brunch». Η λέξη προέρχεται από τη σύνθεση των breakfast (πρωινό) και lunch (μεσημεριανό). Έτσι λοιπόν ως «brunch» ορίζεται ο συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού γεύματος, που καταναλώνεται συνήθως από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Ο όρος «brunch» εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Αγγλία το 1930 για να περιγράψει ένα ελαφρύ κυριακάτικο γεύμα. Σερβιριζόταν κατά κύριο λόγο στη μορφή μπουφέ, συνοδευόταν από κάποιο αλκοολούχο ποτό και αποτελούσε συνήθεια των υψηλών κοινωνικών στρωμάτων.

Αν λοιπόν το brunch αποτελεί αγαπημένη σας συνήθεια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για ένα εναλλακτικό και πιο υγιεινό «δεκατιανό»:

1 Διαβάστε το menu

Διαβάστε προσεκτικά τον κατάλογο και αναζητήστε πιο υγιεινές επιλογές. Ψάξτε για επιλογές με την ένδειξη «fitness», «low calorie», «diet» κ.ά. Επιπλέον, επιλέξτε πιάτα που συμπεριλαμβάνουν λαχανικά ή φρούτα. Οι φυτικές τους ίνες θα αυξήσουν τον κορεσμό σας και έτσι θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες.

2 Προσέξτε τις θερμίδες

Οσον αφορά τη διατροφή, τις περισσότερες φορές τα λάθη γίνονται στην ποσότητα, και όχι στην ποιότητα του τροφίμου που καταναλώνετε. Ακόμη και ένα τρόφιμο με πολλές θερμίδες ανά μερίδα, αν καταναλωθεί στη σωστή ποσότητα, δεν θα επηρεάσει το βάρος σας.

3 Προσοχή στα ροφήματα

Πέραν των τροφίμων, τα ροφήματα που συχνά συνοδεύουν το brunch μπορούν εύκολα να σας προσδώσουν αρκετές θερμίδες. Για παράδειγμα, ένας καπουτσίνο μπορεί να σας προσδώσει 90 επιπλέον θερμίδες, ένας χυμός 120 επιπλέον θερμίδες, ενώ ένα milkshake γύρω στις 350 θερμίδες.

4 Κάντε τροποποιήσεις

Γνωρίζατε ότι η σος ή τα συνοδευτικά που προσθέτετε στο πιάτο σας μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τις θερμίδες που καταναλώνετε; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σος Ολλαντέζ (Hollandaise), η οποία αποδίδει 165 θερμίδες ανά μερίδα 35 γραμμαρίων ή οι τηγανητές πατάτες, που περιέχουν 365 θερμίδες ανά μερίδα. Ζητήστε λοιπόν μισές μερίδες ή αντικαταστήστε τις πατάτες με σαλάτα.

5 «Ασφαλείς» επιλογές

Μία ομελέτα ή ένα wrap με αραβική πίτα αποτελούν τις πιο ασφαλείς επιλογές. Επιλέξτε μία ομελέτα και συνοδεύστε τη με σαλάτα.Η πρωτεΐνη που περιέχουν τα αβγά και οι φυτικές ίνες της σαλάτας αποτελούν ιδανικό συνδυασμό, που θα σας χορτάσει γρήγορα. Το wrap με τορτίγια ή αραβική πίτα αποτελεί επίσης μία πιο ελαφριά επιλογή και με λιγότερες θερμίδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This