Κυριακή 20/6/2021

Συναγερμός κορωνοϊού στο Πλωμάρι Λέσβου: Θετικά 4 συγγενικά άτομα, έκλεισαν Κέντρο Υγείας και μια καφετέρια

Αναταραχή επικρατεί στο Πλωμάρι της Λέσβου, καθώς όπως ανακοινώθηκε, τέσσερα συγγενικά άτομα που σχετίζονται με πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Η διαδικασία ιχνηλάτησης έχει ήδη ξεκινήσει, με μια καφετέρια, όπου εργάζεται ένα εκ των τεσσάρων ατόμων να έχει ήδη κλείσει, όπως και το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, που πήγαν για εξετάσεις.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.net, ένα ζευγάρι είχε ταξιδέψει στη Γεωργία και επέστρεψε στη Λέσβο στις 13 Ιουλίου, έχοντας βρεθεί αρνητικό σε τεστ που υπεβλήθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξή του. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά στο Πλωμάρι, ένας εκ των δύο ανέβασε πυρετό και πηγαίνοντας στο Κέντρο Υγείας υποβλήθηκαν και οι δύο σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν το 10χρονο παιδί του ζευγαριού που δεν είχε ταξιδέψει μαζί του, αλλά και συγγενής α’ βαθμού του άνδρα, ο οποίος εμφάνισε και συμπτώματα. Μάλιστα, αυτός είναι που εργάζεται στην καφετέρια, η οποία έκλεισε για λόγους αποφυγής διασποράς του ιού.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η καφετέρια αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το κατάστημα θα τηρήσει κατά γράμμα όλους τους νομούς που συμβάλουν στην αντιμετώπιση του ιού και θα παραμείνει κλειστό για τον προκαθορισμένο χρόνο που απαιτείται να παρέλθει καθώς θα ληφθούν και όλα τα μέτρα για την αποστείρωση των χώρων… Παράλληλα οι αρμόδιοι και το προσωπικό μας τίθεται σε 14ημερη καραντίνα για προληπτικούς λόγους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ