Ποιες τροφές αυξάνουν την ερωτική διάθεση

Must Read

Καθώς στις 14 Φεβρουαρίου είναι του Αγίου Βαλεντίνου και γιορτάζουν οι ερωτευμένοι σε όλη τη Γη, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η απόλαυση του φαγητού πάντα σχετιζόταν με την ερωτική απόλαυση. Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των οργάνων αναπαραγωγής, ενώ μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης.

Ο εγκέφαλος είναι αυτός που παίζει τον πρώτο ρόλο στην ερωτική διάθεση. Οι ουσίες που μεταφέρουν μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο καθορίζουν τη γενικότερη διάθεσή μας, άρα και την ερωτική επιθυμία μας. Αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, οπότε οι πρωτεϊνούχες τροφές (κρέας, ψάρι, αβγό) παρέχουν τα απαραίτητα δομικά συστατικά για την παραγωγή τους. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενισχύουν τη δράση των νευροδιαβιβαστών και, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, το μαγνήσιο και το σελήνιο, αποτελούν απαραίτητα συστατικά για μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Οι αρχαίοι Έλληνες κατανάλωναν διάφορες τροφές ως αφροδισιακά, προκειμένου να αυξήσουν την ερωτική διάθεση. Σήμερα έχουμε εξελίξει τη διατροφική παράδοσή μας, υιοθετώντας ακόμα περισσότερα στοιχεία και τρόφιμα.

1 Σοκολάτα: Το πιο δημοφιλές αφροδισιακό σε όλο τον κόσμο. Οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στη σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Μετά την κατανάλωσή της εκκρίνονται στον οργανισμό ενδορφίνες, ουσίες που έχουν άμεση σχέση με την καλή διάθεση και την ευχαρίστηση.

2 Οστρακοειδή: Θεωρούνται ισχυρά αφροδισιακά (μύδια, στρείδια, χτένια, κυδώνια). Είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος ενισχύει την παραγωγή τεστοστερόνης στον οργανισμό, που είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική διέγερση.

3 Μέλι: Από την αρχαιότητα ακόμα είχε τη φήμη του αφροδισιακού. Τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνες, συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και δίνει ενέργεια στο σώμα. Η έντονα γλυκιά γεύση του και το ιδιαίτερο άρωμά του έχουν θετική επίδραση στον εγκέφαλο.

4 Καυτερές πιπεριές: Η καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται τονωτικό της σεξουαλικότητας, καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε υπεραιμία.

5 Κρασί: Εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών, τα οποία είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες ανεβάζει τη διάθεση και προκαλεί άρση των αναστολών, αφού χαλαρώνει το νευρικό σύστημα.

6 Ξηροί καρποί: Αποτελούν μια καλή επιλογή για αύξηση της libido, καθώς είναι πλούσιοι (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια) σε βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα του αίματος, ενώ έχει άμεση επίπτωση στη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This