Η ώρα των παιδιών να εμβολιαστούν

«Ίσως μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών περί τα τέλη του έτους»

Must Read

Αίσθηση προκάλεσε χθες το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας, Τόμας Μέρτενς, τόνισε πως αναμένει έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από την Ευρωπαϊκή Ενωση, διότι, όπως είπε, είναι ένα καλό εμβόλιο. «Πρόκειται για ένα καλό εμβόλιο, που πιθανότατα θα εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση κάποια στιγμή. Οι Ρώσοι ερευνητές είναι πολύ έμπειροι στους εμβολιασμούς» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Το Sputnik V είναι έξυπνα κατασκευασμένο. Οπως και το εμβόλιο της AstraΖeneca, είναι ένα εμβόλιο βασισμένο στους αδενοϊούς, αλλά, σε αντίθεση με το εμβόλιο της AstraΖeneca, χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς ιούς-φορείς για την πρώτη και τη δεύτερη δόση. Αυτό είναι πολύ έξυπνο, επειδή μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας λόγω αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος στον πρώτο αδενοϊο-φορέα» εξήγησε ο Μέρτενς.

«Ίσως όμως μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών»

Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών είναι, επίσης, πεπεισμένος ότι σύντομα θα υπάρξει εμβόλιο κορωνοϊού και για παιδιά. «Οι παρασκευάστριες εταιρίες μελετούν πώς λειτουργούν τα σκευάσματά τους τους σε παιδιά. Δεν είμαι βέβαιος ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Ίσως όμως μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών περί τα τέλη του έτους. Αυτές οι μελέτες είναι πολύ σημαντικές, διότι τελικά αφορούν τον εμβολιασμό υγιών παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία δεν θα είχαν συμπτώματα ή σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους ακόμα και χωρίς εμβολιασμό. Γνωρίζουμε επίσης ότι όσο πιο νέοι είναι οι άνθρωποι τόσο ισχυρότερες είναι οι παρενέργειες των εμβολίων», όπως είπε.

Οι δηλώσεις του Γερμανού επικεφαλής της Stiko έρχονται βέβαια στον απόηχο της συμφωνίας Γαλλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας για παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V επί ιταλικού εδάφους, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Αμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο χρηματοδότησε την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Δήλωση που έρχεται ενώ είναι ήδη γνωστό πως η Ρωσία έχει υποβάλει αίτημα έγκρισης του Sputnik V στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων – αν και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πότε αναμένεται η τελική γνωμοδότηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This