Ασφαλής και για τα παιδιά η ρεμδεσιβίρη

Must Read

Το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη κατά του κορωνοϊός φαίνεται να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στα παιδιά με βαριά Covid-19 όσο είναι και στους ενηλίκους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Το remdesivir, που παράγεται από την εταιρία Gilead Sciences και πωλείται με την εμπορική ονομασία Veklury, ακόμη δεν είναι εγκεκριμένο για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έγινε σε 77 παιδιά, με μέση ηλικία 14 ετών, τα οποία νοσηλεύονταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία.

Παρενέργειες

Η μελέτη έδειξε ότι η ρεμδεσιβίρη έγινε καλά ανεκτή από τα παιδιά, με σχετικά λίγες περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών (στο 16% των ασθενών), οι περισσότερες εκ των οποίων σχετίζονταν όχι με το φάρμακο, αλλά με τον Covid-19 και με τα υποκείμενα νοσήματα των παιδιών.

Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από την έναρξη της δεκαήμερης θεραπείας το 88% των παιδιών είχε μειωμένη -πλέον- ανάγκη για οξυγόνο, το 83% είχε ανακάμψει και το 73% τελικά είχε πάρει εξιτήριο.

Μεταξύ όσων είχαν χρειαστεί διασωλήνωση, το 90% είχε αποσωληνωθεί, το 80% είχε ανακάμψει και το 67% είχε βγει από το νοσοκομείο μέσα στο διάστημα των 28 ημερών από την αρχή της θεραπείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This