Τα μωρά είναι πιο ανθεκτικά στον κορωνοιό

Must Read

Η πιθανότητα ένα μωρό να κολλήσει κορωνοιό φαίνεται να σχετίζεται με τον βαθμό διασποράς του ιού στην κοινότητα. Νέα έρευνα έδειξε ότι τα βρέφη ήταν πάνω από 10 φορές πιο πιθανό να βρεθούν θετικά στον κορωνοιό σε τέτοιες περιοχές.

Επιπλέον, προέκυψε ότι μόνο 6% των μωρών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν εξαιτίας του κορωνοιού είχαν άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις. Ωστόσο γενικά λίγα μωρά χρειάστηκαν εντατική και η ερευνητική ομάδα του New York University Langone Health λέει ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι τα μωρά γενικά αντιμετωπίζουν πολύ καλά τον κορωνοιό. Επιπλέον, λιγότερο από το 0,1 των θανάτων από κορωνοιό στις ΗΠΑ αφορούν παιδιά κάτω των 17 ετών.

Από τον Μάρτιο

Για την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatrics οι ερευνητές εστίασαν σε βρέφη ηλικίας μικρότερης των 90 ημερών που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο από το Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020. Μεταξύ των 148 βρεφών, τα 22 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοιό. Μόνο δύο από τα μωρά με τον ιό χρειάστηκε να μπουν στην εντατική αλλά και τα δύο βγήκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Σχεδόν το 31% των μωρών που κόλλησαν κορωνοιό ζούσαν σε κοινότητες με μεγάλο δείκτη διάδοσης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This