Δευτέρα 26/7/2021

Τα μωρά είναι πιο ανθεκτικά στον κορωνοιό

Η πιθανότητα ένα μωρό να κολλήσει κορωνοιό φαίνεται να σχετίζεται με τον βαθμό διασποράς του ιού στην κοινότητα. Νέα έρευνα έδειξε ότι τα βρέφη ήταν πάνω από 10 φορές πιο πιθανό να βρεθούν θετικά στον κορωνοιό σε τέτοιες περιοχές.

Επιπλέον, προέκυψε ότι μόνο 6% των μωρών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν εξαιτίας του κορωνοιού είχαν άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις. Ωστόσο γενικά λίγα μωρά χρειάστηκαν εντατική και η ερευνητική ομάδα του New York University Langone Health λέει ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι τα μωρά γενικά αντιμετωπίζουν πολύ καλά τον κορωνοιό. Επιπλέον, λιγότερο από το 0,1 των θανάτων από κορωνοιό στις ΗΠΑ αφορούν παιδιά κάτω των 17 ετών.

Από τον Μάρτιο

Για την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatrics οι ερευνητές εστίασαν σε βρέφη ηλικίας μικρότερης των 90 ημερών που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο από το Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020. Μεταξύ των 148 βρεφών, τα 22 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοιό. Μόνο δύο από τα μωρά με τον ιό χρειάστηκε να μπουν στην εντατική αλλά και τα δύο βγήκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Σχεδόν το 31% των μωρών που κόλλησαν κορωνοιό ζούσαν σε κοινότητες με μεγάλο δείκτη διάδοσης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ