Η μετάβαση στη θερινή ώρα προκαλεί προβλήματα υγείας

Must Read

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αλλαγή ώρας την τελευταία Κυριακή του μήνα, όταν οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα μπροστά, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η μετάβαση στη θερινή ώρα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας στην καρδιά ή στον εγκέφαλο.

Η Αμερικανική Ενωση Καρδιολογίας (American Heart Association) ανακοίνωσε ότι πολλές επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως η επερχόμενη αλλαγή της ώρας συσχετίζεται με αύξηση των περιστατικών καρδιοπαθειών, αλλά και των εγκεφαλικών, τις ημέρες που ακολουθούν. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, φαίνεται ότι παίζει η απώλεια μίας ώρας ύπνου.

Η πιο ενδεικτική έρευνα που επικαλέστηκε η American Heart Association διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και έδειξε ότι τη Δευτέρα μετά την επιβολή της θερινής ώρας καταγράφονται 24% περισσότερα περιστατικά εμφραγμάτων σε σχέση με μια συνηθισμένη ημέρα. Αντίθετα, τις επόμενες ημέρες μετά την επιβολή του χειμερινού ωραρίου, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου παρατηρούνταν μείωση κατά 21% των εμφραγμάτων, κάτι που οι ερευνητές απέδωσαν στο γεγονός ότι «κερδίζει» κανείς μία ώρα ύπνου.

Ο πρόεδρος της ένωσης Ντόναλντ Λόιντ-Τζόουνς σχολίασε ότι η αύξηση των προβλημάτων υγείας μετά την επιβολή της θερινής ώρας πιθανώς οφείλεται στο ότι διαταράσσεται το «εσωτερικό ρολόι» του σώματος, ο κιρκάδιος ρυθμός του οργανισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This