Τέλος στα… προβατάκια με θερμαινόμενο στρώμα και μαξιλάρι!

Ερευνητές έφτιαξαν θερμαινόμενο στρώμα και μαξιλάρι που «ξεγελούν» τον εγκέφαλο για να έρθει ο ύπνος πιο γρήγορα

Must Read

Οσοι δυσκολεύονται να τους πάρει ο ύπνος και στριφογυρίζουν με τις ώρες στο κρεβάτι τους δεν χρειάζεται να μετρούν… προβατάκια. Ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου δημιούργησαν θερμαινόμενο στρώμα και μαξιλάρι που «ξεγελούν» τον εγκέφαλο ώστε να αποκοιμηθεί κανείς 58% γρηγορότερα απ’ ό,τι συνήθως.

Στην έρευνα, που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sleep Research», οι ερευνητές του University of Texas at Austin εξηγούν ότι η ανάγκη να κοιμηθεί κανείς κατά ένα μέρος οφείλεται στις εναλλαγές της θερμοκρασίας στο σώμα. Επισημαίνουν μάλιστα ότι τη νύχτα η θερμοκρασία του σώματος πέφτει σε σχέση με το κανονικό και αυτό δίνει το σήμα στον εγκέφαλο να ενεργοποιήσει την κατάσταση του ύπνου. Το στρώμα και το μαξιλάρι που δημιούργησαν οι ερευνητές δημιουργούν τεχνητά τις εναλλαγές της θερμοκρασίας του σώματος για να «ξεγελάσει» τον εγκέφαλο ώστε να ενεργοποιήσει τον ύπνο.

Ειδικότερα, το στρώμα είναι πιο κρύο στο κάτω μέρος και στα πλάγια, ψύχοντας ελάχιστα τα πόδια και τα χέρια. Παράλληλα, είναι πιο θερμό στο κέντρο, θερμαίνοντας τον κορμό του σώματος. Το μαξιλάρι ζεσταίνει τον λαιμό και το κεφάλι. Με αυτόν τον τρόπο η ροή του αίματος κατευθύνει τη θερμότητα από τα θερμά σημεία στα πιο ψυχρά και αυτό το «παλιρροϊκό κύμα» θερμότητας ενεργοποιεί τον ύπνο. Οι 11 εθελοντές που δοκίμασαν το στρώμα σε συνδυασμό με το μαξιλάρι κοιμήθηκαν 58% πιο γρήγορα από όταν ξάπλωσαν σε κανονικό κρεβάτι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This