Ο Λύτρας «θάβει» το νέο εμβόλιο!

Το χαρακτήρισε «ψιλο-απογοήτευση» καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν εμφανίζει διαφορές από τα αρχικά

Must Read

Βόμβα στα θεμέλια της εμβολιαστικής… κανονικότητας πυροδότησε χθες ο επιστήμονας Θεόδωρος Λύτρας, χαρακτηρίζοντας «ψιλο-απογοήτευση» το νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Παραθέτοντας στοιχεία από έρευνες που έχουν γίνει στο εξωτερικό, ο γνωστός πλέον σε όλο το πανελλήνιο καθηγητής, εξαιτίας των μελετών που έκανε για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόνισε πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα το νέο εμβόλιο δεν εμφανίζει σημαντικές διαφορές από τα αρχικά εμβόλια.

Κοινώς, ο κ. Λύτρας, ο οποίος έχει δώσει μάχες υπέρ του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού, αφήνει σαφείς αιχμές για τα νέα εμβόλια και επί της ουσίας αμφισβητεί την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και της πλειονότητας των ειδικών, που καλούν τον κόσμο μαζικά να εμβολιαστεί ξανά με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο. Ο ίδιος, μάλιστα, στην ανάρτησή του επισήμανε «εν όψει χειμώνα κάνουμε όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο, εφόσον έχουμε πάνω από 4-6 μήνες από την τελευταία δόση. Ιδίως αν έχουμε μεγάλη ηλικία ή άλλους παράγοντες κινδύνου», αποδεικνύοντας πως τα ερωτήματα που θέτει δεν σχετίζονται με την ανάγκη ο κόσμος και ειδικά οι ευπαθείς να εμβολιαστούν.

Ομως το ερώτημα που τίθεται ευθέως είναι ένα: αν τα δεδομένα δείχνουν χαμηλά αποτελέσματα, γιατί οι κυβερνήσεις και οι ειδικοί προμηθεύονται μαζικά τα συγκεκριμένα εμβόλια καλώντας μάλιστα το κόσμο να εμβολιαστεί μαζικά; Προφανώς το παραπάνω ερώτημα παραμένει ρητορικό, καθώς ούτε σε εθνικό ούτε σε υπερεθνικό επίπεδο έχουν γίνει έρευνες για τους τρόπους προμήθειας των εμβολίων, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι μαζικές παραγγελίες, αλλά και οι συνθήκες έγκρισης των νέων σκευασμάτων.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα παραπάνω θα βρεθούν (και ορισμένα έχουν ήδη βρεθεί) στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών Αρχών, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να ερευνούν τις σχέσεις της προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Μr Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νέα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια έναντι του κορονοϊού, που περιλαμβάνουν και την παραλλαγή Ομικρον (ΒΑ.1, ΒΑ.4/ΒΑ.5), χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων ύστερα από απόφαση που έλαβε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Φυσικά, εταιρία παραγωγής των συγκεκριμένων εμβολίων είναι η πολυεθνική εταιρία της Pfizer και του αγαπημένου της κυβέρνησης Αλμπερτ Μπουρλά!

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This