Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Αυτοί είναι οι 1.500 «φύλακες άγγελοι» της καρδιάς μας (video)

Σε τρεις διαφορετικές πόλεις (Πρέβεζα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα) εκπαιδεύτηκαν να σώζουν ανθρώπινες ζωές πάνω από 1.500 «φύλακες άγγελοι» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς.

Συγκεκριμένα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, πολίτες έγιναν όλοι μία αγκαλιά, στήθηκαν πάνω από μία κούκλα προπλάσματος και εκπαιδεύτηκαν σε πέντε σημαντικούς «σταθμούς» για την ζωή κάποιου που κινδυνεύει. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον ανθρωπιστικό οργανισμό Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομιακής Φροντίδας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνεργάτες στο πρόγραμμα ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Mediterranean Cosmos που παραχώρησε ένα κομμάτι του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του για να πραγματοποιηθεί η δράση και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Οι πέντε σταθμοί εκπαίδευσης

«Ήταν μία ελληνική προσπάθεια που είχε δύο μήνες προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς για να υλοποιηθεί», τονίζει στο GRTimes ο πρόεδρος του Kids Save Lives, Αναστάσης Στεφανάκης ενώ τονίζει ότι ήταν μία από τις ανώτερες εκπαιδεύσεις που ανέλαβαν ως οργανισμός με αρκετές δυσκολίες, όπως το να βρουν τους κατάλληλους φορείς για να στηρίξουν αυτή την εκπαίδευση. Μόνο στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη εκπαιδεύτηκαν 600 μαθητές και 50 εκπαιδευτικοί ενώ στη δράση συμμετείχαν και αρκετοί πολίτες.

Τα πέντε μαθήματα που συμπεριλαμβανόταν στην εκπαίδευση ήταν η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με και χωρίς απινιδωτή, η σωστή θέση ανάνηψης σε περιστατικό λιποθυμίας, η αντιμετώπιση πνιγμού από ξένο σώμα και η εκπαίδευση μέσω εικονικής πραγματικότητας, VR. «Η εκπαίδευση μέσω VR ήταν πιο διαδραστική και πιο ευχάριστη ειδικά για τα παιδιά», τονίζει ο κ. Στεφανάκης.

ΦΩΤΟ: grtimes.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ