Πέμπτη 17/6/2021

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική κάλυψη των παιδιών με τον βασικό εμβολιασμό, προκειμένου να εγγραφούν στο σχολείο, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών είχε προτείνει ο ΙΣΑ στην ηγεσία του υπουργείου στις 28 Νοεμβρίου, μετά τον θάνατο ενός παιδιού από διφθερίτιδα, ασθένεια που είχε εκριζωθεί από τη χώρα μας τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, που παραπληροφορεί την κοινή γνώμη. Επίσης, καλεί το υπουργείο Υγείας να διασφαλίσει την εμβολιαστική κάλυψη των προσφύγων και των ομάδων του πληθυσμού που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και δεν έχουν πρόσβαση στις δομές Υγείας.

«Ρεκόρ θανάτων»

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου και τόνισε: «Είναι ευθύνη και των πολιτών να μην παρασύρονται από το επικίνδυνο αντιεμβολιαστικό κίνημα, εκθέτοντας την υγεία των παιδιών τους σε κίνδυνο. Η χώρα μας έχει ρεκόρ θανάτων από αιτίες που θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί και είναι πλέον προφανές ότι είναι απόλυτα αναγκαία μια σοβαρή στρατηγική για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Δείτε επίσης: Ατμιστές που καπνίζουν και κανονικό τσιγάρο κινδυνεύουν περισσότερο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής