Σάββατο 12/6/2021

Κοροναϊός: Η Κίνα επιβεβαίωσε 571 κρούσματα – Ο ιός έφτασε και στη Βραζιλία

Τα κρούσματα του νέου μυστηριώδους κοροναϊού, που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, έφτασαν τα 571 στην Κίνα, ενώ 17 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει από αυτόν, όπως επιβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Όλοι οι θάνατοι επήλθαν στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Γουχάν, που αποτελεί την εστία της μόλυνσης.

Η κατάσταση στην Κίνα, δυστυχώς, εξελίσσεται άσχημα, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρουσιάζεται, τουλάχιστον, ψύχραιμος.

Αισιόδοξο μήνυμα από τον ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδρίασε εκτάκτως χθες, Τετάρτη, για τον νέο ιό και σήμερα Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, χαρακτήρισε σήμερα κατάλληλα και πολύ σημαντικά τα μέτρα που ελήφθησαν στην πόλη Γουχάν, σημειώνοντας πως αυτά θα «μειώσουν» τους κινδύνους διεθνούς εξάπλωσης του ιού.

Στην κινεζική μεγαλούπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων οι αρχές αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς, το κλείσιμο του αεροδρομίου και των σιδηροδρομικών σταθμών για τους ταξιδιώτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν από την πόλη, συνιστώντας παράλληλα στους κατοίκους να μην φύγουν από την πόλη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Πρώτο κρούσμα στη Βραζιλία

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί και στη Βραζιλία, στην οποία εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού από την Κίνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ