Φάρμακο «ξεσκεπάζει» τον ιό του HIV

Must Read

Ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία του HIV βρίσκονται πλέον οι επιστήμονες, αφού κατάφεραν τον ιό να επανενεργοποιηθεί, οπότε να σταματήσει να κρύβεται στον οργανισμό, προκειμένου να στοχοποιηθεί από το ανοσοποιητικό και τα φάρμακα.

Η ομάδα των πανεπιστημίων της Βόρειας Καρολίνας και Έμορι στην Ατλάντα χρησιμοποίησαν το φάρμακο ΑZD5582, το οποίο ανοίγει διάπλατα τα κυτταρικά μονοπάτια στο ανοσοποιητικό σύστημα, για να σοκάρει και να σκοτώσει τον ιό που κρύβεται.

Οι ερευνητές ανησυχούσαν ότι ο επανενεργοποιημένος ιός θα προκαλούσε μια σειρά από δυσάρεστες παρενέργειες στον φορέα του. Ωστόσο, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι το φάρμακο ήταν απολύτως επιτυχές, αφού δεν προκαλούσε προβλήματα στα ζώα στα οποία δοκιμάστηκε. Αποδείχτηκε αποτελεσματικό ακόμα και παρουσία των αντιρετροϊκών φαρμάκων, τα οποία εμποδίζουν τον ιό να αναπαράγεται στον οργανισμό.

Οι ερευνητές χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνάς τους «πρωτόγνωρα». Οι ιατρικές εξελίξεις τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες έχουν φτάσει να επιτρέπουν στους φορείς του HIV να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις χωρίς τον φόβο να μεταδώσουν τον ιό. Ωστόσο, ο στόχος είναι να βρεθεί μια θεραπεία για τον ιό, που εκτιμάται ότι έχει πλήξει 37.000.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Οι Αμερικανοί επιστήμονες τώρα κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά στη θεραπεία, αφού δεν επιτρέπουν στον ιό τον βασικό μηχανισμό επιβίωσής του στον οργανισμό, το… κρυφτό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This