Το καθισιό οδηγεί σε κατάθλιψη

Must Read

Όταν κάποιος είναι έφηβος και κάθεται παραπάνω από το κανονικό, το λεγόμενο δηλαδή καθισιό, τότε έχει μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσει συμπτώματα κατάθλιψης, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα στη Βρετανία.

Όταν ένας έφηβος ή ένα παιδί αυξάνει έστω μία ώρα τις δραστηριότητές του μέσα στην ημέρα ακόμα και με το περπάτημα, τότε αυτομάτως μειώνεται κατά 10% ο κίνδυνος εκδήλωσης συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Τα συμπτώματα

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα στοιχεία σχεδόν 4.300 εφήβων που φορούσαν ειδικές συσκευές καταγραφής των κινήσεών τους για τουλάχιστον δέκα ώρες καθημερινά επί τρεις μέρες στις ηλικίες των 12, 14 και 16 ετών.

Τα συμπτώματα κατάθλιψης (κακή ψυχική διάθεση, αδυναμία ευχαρίστησης, δυσκολία συγκέντρωσης κ.ά.) αξιολογήθηκαν με βάση σχετικό ερωτηματολόγιο.Κάθε ώρα καθισιού μέσα στην ημέρα για τους εφήβους σχετίζεται με την αύξηση της κατάθλιψης σε ποσοστό σχεδόν 10% και αυτό το ποσοστό σχεδόν τριπλασιάζεται για τις ηλικίες μετά τα 18.

Η έρευνα δείχνει πόσο σημαντική μπορεί να είναι η συμβολή των σχολείων, τα οποία θα μπορούσαν να ενσωματώσουν την άσκηση στη ζωή των μαθητών, προκειμένου αργότερα να είναι πιο θωρακισμένοι απέναντι στην κατάθλιψη.

Δείτε επίσης: Ανησυχητικά στοιχεία για τα μεταδιδόμενα νοσήματα στο κρεβάτι των Ελλήνων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This